4 правила безпеки при носінні гумових чобіт

На підході весна. Струмки вже підтоплюють вулиці і нахабно пробираються в наше взуття. Саме час згадати, що є дуже зручні, а до того ж і модні вже кілька сезонів поспіль гумові чоботи.

Краса і комфорт — це, звичайно, добре. Але ми повинні, перш за все, думати про своє здоров’я. Слід пам’ятати, що гумові чоботи не призначені для тривалого носіння. Тобто в них не можна провести весь робочий день, краще подбати, щоб у вас було змінне взуття.

Шкода гумових чобіт у тому, що вони не пропускають повітря, в результаті ноги потіють, утворюється вологе середовище, яка сприяє розвитку грибкової інфекції. Максимальний час, допустимий для носіння гумових чобіт, — три години.

Взагалі існує 4 правила безпеки, що застосовуються до гумових чобіт.

1. Гумові чоботи повинні застосовуватися строго за призначенням: дощ або сльота. При першій же можливості їх необхідно зняти.

2. Гумові чоботи можна носити в холодну погоду, інакше можна спровокувати розвиток артриту і ревматизму.

3. Необхідно правильно вибирати чоботи. Купуйте гумове взуття на розмір більше, так як носити його краще не на капронову панчоху, а на вовняний носок. Вовна добре пропускає і випаровує вологу. Ніколи не надягайте гумові чоботи на босу ногу! Голенище повинно щільно прилягати до ікрі, щоб уникнути натирання і контактного дерматиту.

Зверніть увагу на підошву — вона повинна бути з рельєфним малюнком. Крім того, на чоботях не повинно бути заломів, здуття і подряпин. Ще одним слабким місцем є задній шов і кріплення підошви. Там все має бути ідеально рівно.

Не зайвим буде перевірити виріб на «дюрявість». Для цього дома набийте чоботи м’яким папером і поставте на добу в таз з водою. Якщо чоботи якісні, папір залишиться сухим. Якщо ж вологий – спокійно несіть чоботи назад в магазин, не забувши чек і гарантійний талон.

4. Після кожного носіння треба обов’язково сушити і провітрювати гумове взуття, а носочки прати у воді з оцтом.