Як боротися з жировиком?

Протягом життя у людини час від часу можуть виникати неприємності на обличчі — це і підліткові прищі, і зморшки, і чорні крапки. Сьогодні існує безліч засобів, щоб виправити ці проблеми вдома, натуральними засобами або придбати спеціальні засоби в аптеці. Але існують проблеми, які одними примочками з трав не вирішуються. До них відноситься і жировик.

Чому з’являється жировик?

Жировик — це невелике жирове утворення під шкірою, яке не викликає хворобливих відчуттів. Як правило, жировики не перевищують у діаметрі 3 см, але можуть розростатися. У медицині жировики називають ліпомами.

Якого ж походження жировик? Ніщо не з’являється просто так. Причина появи жировика йде зсередини. Він може бути симптомом цукрового діабету, порушення жирового або холестеринного обміну, а також хронічних захворювань шкіри.

Але якщо жодне з цих захворювань не дає про себе знати, значить, причиною може бути хвора печінка.

Способи позбавлення від жировика

В основному жировик нічим не небезпечний, але він здатний вражати частини тіла, які мають жирову тканину. Погодьтеся, неприємно виявити жировик на щоці, на лобі, на повіці, за вухом і т.д.

Сьогодні не існує універсального методу, щоб позбутися жировика, але в першу чергу косметологи радять звернутися до народних засобів.

1. Кориця

Зручно, що при цьому методі не треба використовувати компреси або маски, достатньо вживати порошок кориці всередину по 1–2 ст. ложці протягом дня. При цьому корицю можна додавати в напої або гарніри.

2. В’єтнамський бальзам «Зірочка»

Всім відомо, що «Зірочка» — порятунок від усіх хвороб — грип, застуда або головний біль. Крім того, «Зірочку» можна купити в будь-якій аптеці.

При лікуванні жировика треба бальзамом змазувати уражене місце, поки не відкриється ранка. З ранки, яка щойно відкрилася, акуратно видаліть рідину, не забуваючи про правила дезінфекції. Але з першого разу жировик навряд чи пропаде, тому цю процедуру може знадобитися повторити кілька разів.

3. Сік чистотілу

Так як сік чистотілу має палючий вплив на шкіру, то використовувати його треба з обережністю. На жировик використовується одна крапля соку, процедуру повторювати двічі на день. Через кілька днів у шкірі може утворитися невеликий отвір, до якого треба докласти ватний тампон, щедро змащений маззю Вишневського. Ця мазь має протизапальну і загою вальну дію, а також вона з легкістю витягне жировик назовні. Такий компрес необхідно міняти 2–3 рази на день протягом 3–4 днів. Під час зміни компресу шкіру протирають спиртом.

4. Сік алое

За допомогою соку алое можна витягнути назовні чужорідне утворення під шкірою. Щоб позбутися жировика, можна зробити компрес з очищеного листя алое, попередньо розрізавши його уздовж. Самий цілющий ефект має нижнє листя рослини, яке пролежало в холодильнику 3–5 днів. Компрес слід міняти 4–5 разів на день. Курс лікування визначається індивідуально, але в основному за допомогою алое жировики видаляються за 2–3 тижні.

5. Печена цибуля

Цей засіб також володіє витягувальними властивостями. З печеної цибулі (1–2 середні цибулини) можна приготувати мазь: натерти її на дрібній тертці, додати 1–1,5 ст. ложки стружки господарського мила, змішати все в однорідну масу. Отриману мазь зберігати в холодильнику. Компрес з мазі прикладати 2 рази на день.

Якщо народні засоби вам не допомогли в лікуванні жировика, не засмучуйтеся, сучасна косметологія володіє ефективними методами, один з яких вам неодмінно підійде.