Алергічний кашель у дитини можна попередити

При появі кашлю у дитини батьки завжди засмучуються і кидаються на пошуки варіантів лікування. Тим часом завжди важливо зрозуміти характер кашлю, алергічний він чи простудний. Сьогодні ми поговоримо про симптоми і лікування алергічного кашлю.

Треба відзначити, що алергічний кашель — досить тривожний симптом, що вимагає негайної уваги з боку дорослих. Ігнорування проблеми може призвести до більш серйозних захворювань — астми.

Алергічний кашель виникає при впливі алергенів на область верхніх дихальних шляхів. Найчастіше він з’являється нападами, раптово, тоді дитина в буквальному сенсі закашлюється. Зазвичай він триває 14–21 днів і не супроводжується підвищенням температури, але легко може супроводжуватися нежиттю.

Алергічний кашель, як правило, дає про себе знати в нічний час доби і припиняється вдень. Такий кашель сухий, але може супроводжуватися і мокротою, крім того, дитину може турбувати свербіж у горлі, носі або чхання.

Причини виникнення алергічного кашлю можуть бути самими різними, тут все залежить від виду алергії. Найбільш поширеною є типова алергія на пил, цвітіння рослин, на тварин або реакція організму на чужорідний білок, який міг проникнути в організм з вакциною, сироваткою або плазмою.

Якщо алергічний кашель не лікувати, то він сам по собі не пройде, поки не усунути причину прояви. Такий вид кашлю може виникати в різну пору року. Іноді розпізнати алергічний кашель восени буває дуже складно через те, що його важко відрізнити від типового простудного.

Щоб визначити точну причину алергічного кашлю, необхідна консультація лікаря-алерголога, який проведе комплексні аналізи і зробить пробні тести на алергію.

Після того як лікар встановить точну причину алергії у дитини, батьки повинні повністю виключити контакт з алергеном. Треба сказати, що це буває досить складно, так як кашель часто буває викликаний домашнім пилом, шерстю і іноді навіть хлопоковимі включеннями.

Відмінність алергічного кашлю від простудного

Алергічний кашель зустрічається досить часто у дітей, особливо у тих, хто в більш ранньому віці страждав від діатезу. Навіть сама невелика кількість алергену здатна викликати алергічний кашель. А ось відрізнити такий кашель від звичайного досить просто. Насамперед, він, як правило, не супроводжується виділенням мокротиння, а представляє з себе сухий гавкаючий кашель. Ще одна ознака — перед нападом алергічного кашлю дитина може поскаржитися на брак повітря і ускладнене дихання.

І ще один важливий момент — напад алергічного кашлю легко усувається за допомогою будь-якого сучасного антигістамінного препарату. Проте, щоб позбутися від алергічного кашлю недостатньо прийому одних препаратів, попередити кашель у дитини можна тільки за допомогою комплексної терапії, яку призначить лікар після обстеження.