В’єтнамський бальзам «Зірочка» — одна відповідь на сто бід

Офіційна і народна медицина протягом багатьох років успішно використовує відомий нам з радянських часів лікувальний бальзам «Зірочка». Цей популярний в нашій країні засіб присутній майже в кожній домашній аптечці і часто стає універсальним для лікування багатьох захворювань.

Бальзам «Зірочка» був створений багато років тому в’єтнамськими вченими. Його ефективність визначається складною гомогенної композицією з ефірного масла цілого букета цілющих рослин. Згідно з даними виробників, до складу найпоширенішої в наших широтах лікувального бальзаму входить ментол кристалічний, камфора, м’ятні, евкаліптові, гвоздичні і коричні масла, вазелін, бджолиний віск, парафін, безводний ланолін і вазелінове масло.

Компоненти бальзаму

Компоненти бальзаму в комплексі надають антисептичну, болезаспокійливу, протизапальну дію. Завдяки масляній основі бальзам швидко проникає в шкіру, тонізує, стимулює, підсилює кровообіг на периферії шкіри, знижує температуру тіла і на місцевих ділянках шкіри.

Круглий рік «Зірочка» готова позбавляти нас від самих різних неприємностей зі здоров’ям: навесні і влітку, коли загризають комарі, взимку полегшує симптоми застуди.

Перевага цього цілющого засобу в тому, що речовини, які входять до його складу, не роблять практично ніякого негативного впливу на шкірний покрив, якщо у людини немає індивідуальної непереносимості компонентів препарату.

Бальзам «Зірочка» випускається у різних фармакологічних формах: у вигляді мазі, рідкого бальзаму, олівця для інгаляцій, охолоджуючого косметологічного пластиру, назальних крапель. Кожен з цих засобів використовується в профілактичних і лікувальних цілях і має однакові активні речовини.

Рекомендації

Східна медицина рекомендує застосовувати бальзам на активні точки шкіри. А найбільш активними місцями для впливу на весь організм є вушні раковини. Змащуючи бальзамом конкретні точки на вушних раковинах можна позбутися від самих різних захворювань. Також такий вплив допомагає позбутися депресії, стресу, втоми, допоможе зміцнити нервову систему. Допоможе «Зірочка» впоратися і з головним болем, запамороченням і нежиттю.

В цілях профілактики нервових розладів і позбавлення від стресу бальзамом «Зірочка» потрібно розтерти шкіру голови, вуха, задню поверхню шиї, віскі.

Крім того, «Зірочка» виводить токсини і підтягує шкіру.

Проте є у бальзаму і застереження. Його не бажано використовувати вагітним жінкам і годуючим матерям, а також дітям молодше 5 років. Небезпечний він і для хворих на бронхіальну астму і для людей, що мають алергію до компонентів бальзаму.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.