10 порад самим вразливим

Важко жити, якщо емоції захльостують на кожному кроці і не дають спокою. Однак є кілька правил, які допоможуть приборкати зрадницькі емоції і відчути задоволення від успіху.

У силу різниці темпераментів є люди, які стійко переносять хвилюючі моменти життя і домагаються успіху, інші ж через надмірну вразливість зводять нанівець результати зустрічей, співбесід, підготовки до іспиту, відступають в суперечці. Важко жити, якщо емоції захльостують на кожному кроці і не дають спокою. Однак є кілька правил, які допоможуть приборкати зрадницькі емоції і відчути задоволення від успіху.

Як не приймати все близько до серця?

Пропонуємо десять порад, які допоможуть тримати себе в руках.

1. Як тільки відчуваєте, що накочують емоції, зупиніться.

Оцініть ситуацію об’єктивно. Можливо, що приводу для занепокоєння і немає. Не поспішайте робити поспішних висновків. Ви — не віщун і не можете наперед знати, про що думає інша людина і що вона збирається робити. Саме ця дурість викликає невірні дії і руйнує будь-які відносини.

2. Вчіться приймати критику.

Приймаєте ви критику чи ні, але постарайтеся спокійно вислухати людину — це не складно. Не ображайтеся на зауваження знайомих, іноді їх слова можуть бути і правдою, над якою варто задуматися.

3. Не намагайтеся бути хорошим для всіх.

Як би вам цього не хотілося, але це неможливо. В іншому випадку ви провокуєте почуття розчарування, що вельми неприємно.

4. Ознайомтеся з методами релаксації.

Цей перелік досить великий — йога, ароматерапія, хобі. Кожен вибирає своє. Однак забудьте в цьому аспекті про алкоголь або щось подібне. Релаксація повинна приносити користь організму.

5. Діліться переживаннями з близькими людьми.

Щоб не відбулося з вами, добре чи погане, розкажіть про це близькій людині. А якщо впевнені, що вас ніхто не зрозуміє — говоріть все особистому щоденнику або блогу. Це допоможе проаналізувати свою і чужу поведінку.

6. Не піддавайтеся апатії.

Оптимізму потрібно вчитися. Тренуйтеся очікувати приємних і позитивних речей в родині або на роботі. Якщо завжди бачити один негатив – це все одно що дивитися на світ через брудні окуляри: «хто шукає, той завжди знайде». Озирніться навколо в пошуках гарного, і ви його теж обов’язково знайдете.

7. Не накручуйте себе.

Найчастіше хвилювання породжує не сама проблема, а наш внутрішній діалог із собою. Звичайно, аналізувати свої кроки потрібно, але надлишок такої «уваги» породжує проблеми з серцем і нервовою системою.

8. Перфекціонізм – шкідлива якість.

Не діліть життя на «чорне» і «біле». Не шукайте ідеальних відносин, ідеальну роботу, пошуки вам нічого не дадуть. Більш того, ризикуєте залишитися на все життя самотнім. Перфекціонізм — ментальне захворювання, яке заважає насолоджуватися тим, що ми маємо, а весь час штовхає на пошуки нових відчуттів.

9. Не живіть минулим.

Це одна з найважливіших порад. Вся агресія, злість і розчарування в цьому світі виходить від людей, що живуть минулими поразками та образами. Чим частіше прокручувати в голові ці проблеми, тим більш значущими вони здадуться. Не ведіть війну з невдачами. Забудьте і насолоджуйтеся життям.

10. Довіряйте.

Узагальнення негативного досвіду в спілкуванні ще ніколи не йшло нам на користь. Пам’ятайте, що майже кожна людина здатна на допомогу і взаємовиручку. Навіть самі підлі на перший погляд люди іноді знімають маску і посміхаються.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.