Мед і кориця — чарівна суміш для здоров’я організму

Народна медицина протягом всієї історії постачала людству різнимі засоби рятування від недуг. Одним з найефективніших засобів вчені визнали суміш кориці і меду, яка виліковує від більшості захворювань.

Ні для кого не секрет, що мед використовується в якості ефективного засобу при лікуванні багатьох хвороб, а перевагою його є практично повна відсутність побічних явищ. Сучасна медицина стверджує, що мед хоч і солодкий, але в певній дозі не принесе шкоди навіть діабетикам.

У канадському журналі «Щотижневик світових новин» від 17 січня 1995 року опубліковано перелік хвороб, для лікування яких, за твердженням лікарів, може бути використана суміш кориці і меду.

Варто врахувати, що мед має бути тільки натуральним, сирим і непастеризованим. Якщо на етикетці стоїть відмітка «Чистий» (“Purе”), то він, швидше за все, пастеризований. Найкращим є сирий непастеризований мед. Справа в тому, що пастеризація меду нейтралізує в ньому всі ферменти.

Зниження ваги і схуднення

Щодня за півгодини до сніданку на голодний шлунок і на ніч перед сном треба випивати суміш меду і кориці (пудри), попередньо завареною в чашці окропу. Регулярний прийом цієї суміші не дозволяє жиру акумулюватися.

Хвороби серця

Якщо кожен день на сніданок їсти хліб, намазаний замість джему медом і пудрою кориці, то це знизить рівень холестерину в артеріях, а значить, знизить ризик інфаркту. Це корисно навіть для тих, хто вже пережив інфаркт, ризик повторного значно можна зменшити.

Регулярне вживання меду з корицею покращує дихання і зміцнює м’яз серця. У деяких будинках престарілих Канади і Америки пацієнтам ввели в раціон цю цілющу суміш, в результаті стан хворих, які зазнали старіння вен і артерій, значно покращився.

Імунітет

При щоденному прийомі суміші меду і кориці підвищуються захисні функції організму, створюється перешкода для вірусів і бактерій. Мед містить велику кількість заліза і вітамінів, а тому мед посилює здатність білих кров’яних кульок протистояти бактерійним і вірусним захворюванням.

Шкірні інфекції, прищі

Суміш меду і кориці, нанесена на уражені ділянки шкіри, виліковує екзему, грибок і підсушує прищі, позбавляючи від них повністю за два тижні.

Нетравлення шлунка

2 ст. ложки меду, посипані пудрою кориці, приймати перед сном. Це знижує кислотність і допомагає перетравлювати саму важку їжу.

Зубний біль

Допоможе заспокоїти хворий зуб суміш 1 ч. ложки кориці і 5 ч. ложок меду. Можна повторювати три рази в день, поки біль не пройде. Але краще відвідати стоматолога.

Грип

Іспанські вчені довели, що мед містить натуральний елемент, який вбиває бактерії грипу і рятує людей від захворювання.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.