Алкоголь старить шкіру

У молодості люди мало замислюються про збереження здоров’я, помилково вважаючи, що їхня старість ще десь дуже далеко. Тому вони часто влаштовують собі прийом спиртних напоїв, не замислюючись про негативні наслідки. Однак проблеми накопичуються, особливо страждає шкіра, і особливо у дівчат.

Здавалося б, алкоголь і шкіра — що між ними спільного? А ви помічали, як виглядають питущі люди? Навіть нечасте вживання спиртного може призвести до неприємних змін шкіри. Чому ж жінки, які так трепетно ​​ставляться до своєї зовнішності, а найменший дефект шкіри обличчя викликає у них паніку, так легковажно ставляться до алкоголю? Можливо, краще не боротися з проблемами шкіри, а спробувати уникнути їх, відмовившись від алкоголю?

Алкоголь — це отрута. Організм, розуміючи це, прагне якнайшвидше її відторгнути. Печінка починає активно працювати, переробляючи алкоголь, а нирки — виводити продукти розпаду з організму. Це проявляється вираженим сечогінним ефектом. В результаті кожен «святковий» вечір закінчується сильним зневодненням. А тіло людини влаштовано таким чином, що в першу чергу вода йде з підшкірної клітковини. Це і пояснює, чому суха шкіра – вічний супутник залежних від алкоголю.

Як відомо, суха шкіра виглядає менш свіжої і гладкою, на ній з’являються дрібні зморшки, а вже наявні стають ще більш помітними. Все це призводить до того, що питущі люди виглядають набагато старше своїх років.

Алкоголь руйнує запаси вітамінів С і Е, які допомагають зберегти колаген, відповідальний за еластичність шкіри. У цьому випадку овал обличчя втрачає чіткість, шкіра обвисає і в цілому втрачає здатність до регенерації.

Спиртне розширює кровоносні судини. Тому спочатку у людини з’являється червоний рум’янець. Але зловживання алкоголем порушує кровообіг, у крові склеюються червоні кров’яні тільця, а клітини починають відчувати брак кисню. Обличчя людини, яка п’є, поступово набуває фіолетово-червоне забарвлення, під тиском крові може відбуватися розрив капілярів, в першу чергу на носі, і утворюється червона судинна сіточка.

Алкоголь призводить до порушення гормонів в організмі, у жінок починає підвищуватися рівень чоловічих гормонів, від чого шкіра стає більш груба, з вираженими порами, які погано піддаються косметичному маскуванню.

Вся ця «чудова» перспектива швидко втратити красу і молодість повинна змусити прекрасних дам обмежити прийом спиртних напоїв і задуматися про здоровий спосіб життя.