Сіль для ванн може діяти як наркотик

В останні роки солі для ванн стали невід’ємною складовою нашого парфюмерно-косметичного ужитку. Багато хто з нетерпінням чекає процедури прийому ванни, щоб поніжитися в ароматній воді після напруженого дня. Але останнім часом вчені висунули припущення, що цей парфумерне засіб таїть у собі як користь, так і небезпеку. Але про все по порядку.

Чим корисна сольова ванна

Прихильники солей для ванни знаходять, що вони лікують не тільки тіло, але й душу, допомагаючи нам розслабитися і перенести стреси. Дійсно кілька хвилин блаженства в ароматній воді допомагають відновити сили і привести в порядок свої думки і почуття.

В залежності від температури води і добавок, які використовуються в солі, ванна може бадьорити, а може розслабляти. Але слід пам’ятати, що щодня приймати ванну не варто, так як можна пересушити шкіру. Оптимально це робити один раз в три дні.

Сольова ванна очищає шкіру і сприяє проникненню в організм іонів мінералів та інших корисних речовин, вона надає стимулюючу і зміцнюючу дію, знімає м’язові і суглобові болі, сприятливо впливає на серцево-судинну і нервову системи, посилює обмін речовин.

Важливою умовою ефективного використання солей є переносимість запаху. Якщо склад солі підходить по своїй дії, а запах ви не переносите, то, на жаль, ніякого терапевтичного ефекту ви не відчуєте. Психологічний дискомфорт зведе нанівець всі корисні властивості мінералів, тому так важливо правильно вибрати аромат.

Шкода солі для ванни

В останні роки в медичному середовищі з’явилися супротивники застосування солей для ванн. Як виявилося після досліджень учених, сіль для ванн має вплив на мозок, аналогічний при вживанні кокаїну. Було встановлено, що до складу таких популярних синтетичних симуляторів, які ми приймаємо за «сіль для ванни», входить активний інгредієнт мефедрон, заборонений у Великобританії з 2010 року, так як він класифікується як наркотик класу В.

Нові дослідження показали, що мефедрон діє на мозок так само, як кокаїн і викликає звикання. Спостереження проводилося на мишах за допомогою методу внутрішньочерепної самостимуляції, придуманого ще в 1950 році. Мишам імплантували електроди, що стимулюють мозкову діяльність, вчені вивчили зусилля, які миші прикладали для обертання колеса до, під час і після прийому кокаїну і мефедрону. За результатами дослідження виявилося, що кокаїн підвищує здатність до самостимуляції, так само, як і мефедрон.

На даний момент ще до кінця не вивчено дію мефедрон у складі солі на організм, однак американські вчені вже стурбовані побічними ефектами, що виникають після купання з такою сіллю. Серед них такі як підвищення артеріального тиску, збільшення частоти серцевих скорочень, збудження, галюцинації, в окремих випадках навіть параноя і втрата пам’яті.

Можливо, все це перебільшення, властиві вченим, однак перед покупкою солі для ванної ретельно ознайомтеся з її вмістом і зупиніть свій вибір на натуральних засобах.