Лінь руйнує душу і тіло

Людський організм запрограмований природою виключно на здоров’я і виживання. Велика частина придбаних захворювань — це природний наслідок халатного ставлення до себе, тобто лінь.

Психосоматичні захворювання

Сучасна медицина встановила, що психосоматичні захворювання, що залежать від душевного настрою, нервового розладу, долають людей набагато частіше, ніж віруси та інфекції.

В якійсь мірі психосоматиків можна назвати симулянтами, але це не так. Кожен з нас в тій чи іншій мірі схильний до подібних захворювань. Одні хворіють від слабкої волі або розпещеності. Такі люди звикли, що їх ведуть, за них все вирішують. Як правило, роль путівника спочатку грає мама, потім — чоловік або дружина. Але як тільки їм доводиться самостійно приймати рішення, вони відчувають незахищеність, відсутність турботи і починають хворіти. Адже так зручно свою недієздатність виправдати хворобою. Втім, такі люди мляво хворіють протягом усього життя. Їм завжди лінь прийняти рішення за себе.

Як лінь впливає на наше життя?

Ви замислювалися над питанням, чому ми часто вибираємо не ту роботу, не того чоловіка (дружину), потрапляємо не в той колектив? Чому ми погано живемо? Якщо чесно та відверто самому собі відповісти на це питання, відкинувши такі виправдання як «на все воля Божа», «доля», то визнаємо, що у всьому винна наша лінь, вона і є причина всіх наших бід.

Нам лінь щось змінювати, напружуватися, трудитися, вчитися, слідкувати за своїм здоров’ям і тілом. Ми завжди підсвідомо знаходимо місця, де можна нічого не робити і отримувати зарплату, спочивати на лаврах і поступово зупинятися у своєму розвитку. Жінки шукають принців, здатних дати їм все необхідне, а потім все життя мучаться з цими «принцами», терплять їх жорстокість, егоїзм, тиранію, але все ж тримаються за них, тому що не хочуть втрачати, щоб не діяти самостійно.

Більшості людей багато чого лінь в житті. Лінню пояснюється наша інертність і неготовність до новизни відносин або вчинків, які не дають нам рухатися вперед, досягати поставлених цілей.

Ледача та інертна людина потрапляє в таку стійку залежність від свого неробства, що втрачає не тільки свої найкращі риси, але і здоров’я.

Запам’ятайте, що психосоматика винна в хворобах, які важко піддаються лікуванню. Якщо вас роками мучить нежить, то справа зовсім не в носоглотці. Спробуйте крім оторіоларінголога проконсультуватися у психолога, який допоможе розібратися в причинах захворювання.

А коли вас наздоганяє якась хвороба, ставтеся до неї з вдячністю, адже вона з’явилася по вашій власній волі, а значить, повідомляє щось важливе.

І запам’ятайте — чудес не буває. Якщо ми через лінь уникаємо труднощів і проблем, то мало чого доб’ємося в житті.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.