10 порад, як пережити понеділок

Всі ми любимо відпочивати, насолоджуючись безтурботними вихідними або відпусткою. І як важко буває від однієї думки, що в понеділок доведеться повертатися на роботу. Від очікування закінчення відпочинку може навіть трапитися депресія.

Понеділок — день важкий. З цим фактом згодні практично всі. За статистикою, саме на цей день тижня припадає максимальна кількість травм, нещасних випадків, загострень хронічних захворювань. Чим же так завинив понеділок? Насправді цей усталений стереотип повівся з давніх пір, коли понеділок призначався не просто першим днем ​​тижня, а й першим робочим днем. Після двох вихідних від однієї думки знову опинитися на роботі може статися стрес.

Однак чи варто боротися з цим явищем страху перед понеділком? Можливо, треба зрозуміти, як краще полегшити собі пришестя понеділка, а заодно зробити своє життя кращим.

Пропонуємо 10 рецептів подолати тяжкість понеділка, поки ми не впоралися зі своїми стереотипами.

Рецепти

  1. Раніше ляжеш — легше встанеш. Як правило, в неділю ми не можемо влягтися в нормальний час, даємо собі переглянути всі серіали та передачі по улюбленому каналу, або просто можемо засидітися в гостях. У результаті — недосипання, а звідси сонливість і поганий настрій наступного дня. Вихід один — в неділю не спати до обіду, раніше лягти ввечері і постаратися не дрімати вдень.
  1. Настрій на позитив. Прокинувшись в понеділок, не вмикайте телевізор або радіо, бо як тільки ви згадаєте про позитивний настрій, всі можливі мас-медіа вам ще раз нагадають, що настав цей важкий день. Збирайтеся на роботу в тиші або під улюблену музику.
  1. Почніть готуватися до понеділка… в п’ятницю. Як правило, друга половина останнього робочого дня відрізняється малою зайнятістю. Спробуйте вжити цей час собі на благо: приберіть зі столу, розсортуйте папери, нарешті, складіть план дій на понеділок, і тоді він почнеться відразу ж з виконання чітко поставлених завдань. Налаштовуйтеся на успіх у виконанні цих завдань.
  1. Але не варто старатися в задачах, перетворюючи їх на надзавдання. Якщо ви поставите перед собою завдання, які не в силах виконати, то хандра понеділка неминуча.

Інші рецепти

  1. Полюбіть свою роботу. Щоб спокійно ставитися до понеділка (і до інших робочих днів), треба просто навчитися любити свою роботу. Сеанс аутотренінгу, як не дивно, здатний створити чудеса. Спробуйте подумати про те, як ви любите свою роботу. Повторіть про себе кілька разів слова: «Я люблю свою роботу», — і повірте в них щиро.
  1. Всьому своє місце і час. На роботі думайте про роботу, прийшовши додому, думайте про домашні справи, у вихідні не думайте про роботу і в робочі дні відкиньте мрії про вихідні. Навчіться зосереджуватися на тій діяльності, яку виконуєте на даний момент. Така концентрація допомагає зберігати сили і енергію. Не вірите? Спробуйте і переконаєтеся в цьому.
  1. Починаючи роботу в понеділок, почніть зі складних справ, щоб на вечір залишилися тільки легкі і прості справи. Ні в якому разі не йдіть в зворотному порядку, інакше тільки утвердитесь в думці, що понеділок — день важкий.
  1. Головне — почати. Адаптація до понеділка проходить набагато легше, ніж нам здається. Просто виконуйте свою роботу, і вона піде як по маслу.
  1. Без запізнень. Намагайтеся не спізнюватися, підготуйте все необхідне завчасно, адже ранковий поспіх в кінцевому підсумку псує настрій на весь день.
  1. Постарайтеся почати робочий тиждень в кращому вигляді: підберіть ефектний костюм, зробіть зачіску, оточіть себе хмарою улюбленого запаху. В очікуванні компліментів від колег ви з радістю побіжите навіть в понеділок на роботу.

Як би нам не хотілося уникнути понеділка, це неможливо. Тому краще навчитися отримувати від нього задоволення.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.