Запитати лікаря

Спитати лікаря

Консультують:

Задати своє запитання


Доброго дня на 22тиж вагітності можна приймати кардіомагніл. Вік 39р , перша вагітність, набрала 10кг, почалися набрякі і тиск трішки піднімається до 130/80, робочий понижаний. Чи цей препарат можна замінити чимось іншим? (Ольга)
— Доброго дня, Ольга. Ваш гінеколог передбачає, що у Вас може розвинутись пізній гестоз (тиск, протеїнурія, і т.д.) із-за чого Ви можете (гіпотетично) не доносити вагітність і по Ваших показах можливо буде проведений кесарський розтин в 33-35-37 тижнів вагітності. Щоб цього не сталось він і призначив ацетилсаліцилову к-ту ( з метою профілактики). Тактика правильна, можна її призначити було ще з 12-13 тижнів, згідно інструкції та всіх протоколів (наших та міжнародних). Можна її замінити на якісь аналоги, але це буде теж саме, тільки іншого виробника. Якщо у Вас є якісь сумніви, проконсультуйтесь ще в обласного акушер-гінеколога чи у найкращого українського спеціаліста з гестозів (проф. Медвідь В.І., м.Київ).

Ваша думка?

 

приховати