Що важливо знати про медикаментозний аборт?

Саме слово «аборт» багатьох жінок змушує здригатися від жаху, адже асоціюється зі страшною болючою процедурою. Однак незапланована вагітність може виникнути проблемою перед кожною жінкою, і тоді доводиться приймати рішення. Звичайно, в наші дні, коли море інформації про всіляку контрацепцію, можна легко уникнути зачаття не за планом. І все ж кількість абортів досить висока.

На щастя, сучасна фармакологія не стоїть на місці і замість жахливої ​​операції пропонує вирішити проблему за допомогою таблетки. В останні роки медикаментозний аборт набирає популярність. Хоча це не означає, що люди розуміють, з чим саме мають справу.

Що таке таблетка для аборту?

Даний препарат покликаний зупинити розвиток вагітності і викликати відторгнення плоду в організмі. У його склад входить дві діючі речовини: міфепристон і мізопростол. Міфепристон запускає процес переривання вагітності шляхом блокування прогестерону. Це зупиняє розвиток плода. Як правило, міфепристон приймається в присутність лікаря (це стандарти видачі препарату, а в деяких країнах навіть вимоги закону). Вже через 24 або 48 годин призначається мізопростол. Під його впливом організм позбавляється від вагітності, про що свідчать такі симптоми: кровотеча, спазм матки. При цьому препарат дозволяє пройти цей процес без ускладнень.

Слід також розуміти, що препарати для екстреної контрацепції і медикаментозного аборту – це різні речі. Перші взагалі блокують настання вагітності, не допускаючи овуляції. Тобто, якщо вагітність все ж настала, то вони вже не допоможуть.

Де придбати таблетки для аборту?

Найбільш правильним буде – звернутися до гінеколога. Ваш лікар, знайомий з вашим станом, підбере найбільш підходящий метод переривання вагітності. Ви самі повинні озвучити лікарю ваше бажання провести медикаментозний аборт. Також ви повинні бути готові до того, що призначених лікарем таблеток може не виявитися в аптеках вашого регіону проживання.

Таблетки є можливість замовити по інтернету, але це не найкращий спосіб. Особливо небезпечно їх купувати без призначення лікаря. Тільки під суворим контролем вашого гінеколога ви можете знайти і прийняти препарат!

Які небезпеки медикаментозного аборту?

Ризик ускладнень пов’язаний з терміном вагітності. Чим він менший, тим безпечніше процедура. Вважається, що медикаментозний аборт можливий на терміні до 10 тижнів вагітності.

Які побічні ефекти медикаментозного аборту?

Головні з них – кровотечі і спазми. Хоча це звичайна симптоматика для такого переривання вагітності. Краще в ці дні залишатися вдома. Крім того, можливі нудота, озноб, підвищення температури тіла. Занепокоєння повинна викликати сильна кровотеча (більше 2 прокладок за дві години), сильний біль, при якому не допомагають знеболюючі, підвищена температура (до 38 С і вище), що зберігається і на другу добу.

Як зрозуміти, що аборт пройшов успішно?

Звичайно, після процедури вам підкаже подальші дії ваш гінеколог. Кам’янець-Подільський ЦСМ пропонує послуги приватного гінеколога, в тому числі і лікування безпліддя в Кам’янці-Подільському. Лікар розпитає вас про самопочуття, ступень кровотечі, при необхідності направить на УЗД, щоб перевірити, чи не залишилося частинок плаценти в матці і уникнути можливого запалення.

Дана інформація в наші дні необхідна кожній жінці, навіть якщо вона не вагітна в даний момент і не планує аборт. Краще знати про це на випадок незапланованого зачаття, ніж шукати сумнівні способи в останній момент.