Слабкі судини вилікує оптимізм

Здоров’я судин відіграє важливу роль для роботи організму в цілому. Часто люди скаржаться на «погані» або «слабкі» судини, страждаючи від головного болю або слабкості. Мовою медицини йдеться про нейроциркуляторну дистонію – порушення кровообігу, викликане збоями в нервовій регуляції судинного тонусу.

Симптоми

Про слабкі судини свідчать такі ознаки, як запаморочення, закачування в транспорті, потемніння в очах при різкій зміні положення тіла, непереносимість спеки, холодні руки і ноги, ломота в суглобах, постійна слабкість, прискорене серцебиття, метеочутливість.

Причини

Які причини судинної дистонії? У деяких випадках вона передається спадково, але частіше за все є результатом сильного стресу, тривалого нервового напруження, важкої хвороби. Також низка неприємностей, так звана «чорна смуга», може спровокувати судинну дистонію.

Лікування

Яке лікування цієї недуги? Фахівці кажуть, що таблеток або спеціального рецепта від хвороби цієї немає. Єдиний спосіб відновити судини – направити своє життя на позитивну і здорову хвилю, переглянути спосіб життя.

Всього тиждень помірних навантажень в спортзалі покращує стан тих, хто страждає судинною дистонією, на 20%. Але займатися необхідно як мінімум 4 рази на тиждень або щодня по 15 хвилин. Головне – не перестаратися.

Відмінний засіб для здоров’я судин – контрастний душ. Краще його приймати вранці. Якщо для контрастного душу ви ще дозріли, то почніть з контрастних ванн для ніг.

Дуже корисно регулярне відвідування лазні або сауни (2-4 рази на місяць). Виходячи з парильні, обов’язково обливайте себе холодною водою.

Харчуйтеся маленькими порціями. За великої кількості їжі шлунок забирає із загального кровообігу більшу частину крові. При слабких судинах переїдання може викликати шум у вухах і навіть непритомність.

Лікарі радять радіти кожному дню, адже 80% всіх хворих на судинну дистонію – це песимісти, скептики і скиглії.