Як сік алое перемагає нежить?

Відомо, що сік алое є цілющим при нежиті. Але як правильно його застосовувати, знають не всі.

Алое містить 75 корисних речовин, у тому числі вітаміни і мінерли, полісахариди і аміноіслоти. Алое лікує нежить, так має цілий ряд корисних властивостей: антибактеріальні, протизапальні, противірусні, зволожуючі, протигрибкові, загоюючі, знеболюючі.

Сік або гель алое здатний полегшити нежить, зменшити набряк слизової, що полегшує дихання і загоює пошкоджені тканини.

Як правильно застосовувати алое проти нежитю?

Застосування

Відріжте шматочок від листа, видавіть з нього сік в ємність, якщо використовувати відразу або помістіть в темну скляну бтилочку, якщо необхідно для подальшого зберігання. Зберігати потрібно в прохолодному, сухом, захищеному від світла місці.

Сік алое можна використовувати для парових інгаляцій. У цьому випадку можно використовувати цілі шматочки або подрібнені на кілька дрібніших.

Можна робити примочки. Для цього потрібно лист розрізати уздовж і докласти як примочку. Алое має бути не старше трьох років, краще зрізати самі нижні м’ясисті шматочки.

Дітям можна капати сік алое, але в розведеному вигляді у пропорції 1: 2. У кожну ніздрю закапувати 3-5 крапель, масажуючи крила носа. Процедуру повторювати до п’яти разів на день.

Дітям, які не люблять закапувати ніс, можна застосовувати спрей. Одне впорскування може позбавити від проблеми.

Допоможе алое також позбутися від головних болів, викликаних нежиттю. Для цього розрізаний уздовж лист накласти на лоб на кілька хвилин і втирати гель алое. Полегшення настає досить швидко.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.