Емоції впливають на вчинки в майбутньому

Емоції тісно переплетені з фізіологічним станом організму. Сильні емоційні переживання можуть викликати відповідні реакції організму і залишити слід на стані мозку. І навіть після тривалого часу мозок зберігає ці сліди.

Вплив емоційного струсу

Виявляється, емоційний струс впливає на нашу пам’ять, спогади і навіть майбутні переживання.

Багато наукових досліджень показують, що наше пізнання багато в чому залежить від попередніх подій, досвіду. А емоційний стан мозку є його невід’ємною частиною.

Вчені тривалий час вважали, що емоційні переживання запам’ятовуються краще, ніж не пофарбовані емоціями. Але недавнє дослідження показало, що беземоційні переживання, які слідували за емоційними, запам’ятовувалися також добре і відкладалися в довгостроковій пам’яті.

Автори дослідження серед двох груп випробовуваних оцінювали фізіологічне збудження, зміни в провідності шкірних покривів і ступінь активності мозку (за допомогою МРТ). В результаті виявилося, що учасники, які піддавалися впливу емоційних подразників, продемонстрували більш довгостроковий відгук навіть при перегляді згодом представлених нейтральних зображень, в порівнянні з групою, що переживала неемоційні події.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.