Оздоровлюємо кишечник

Захворювання кишечника – одні з найпоширеніших серед хвороб внутрішніх органів. Саме тому питання лікування та оздоровлення кишечника актуальне завжди. І якщо при серйозних проблемах необхідно медикаментозне лікування, то на ранніх стадіях захворювання ефективні народні засоби.

Пропонуємо три простих і дієвих методи оздоровлення кишечника.

Календула

Календула, або ногідки лікарські, має виражену протизапальну дію на стінки кишечника. З її допомогою хворі клітини відновлюються набагато швидше. Під впливом календули швидше утворюється новий шар клітин кишечника. Крім того, календула має жовчогінну дію. Вона допомагає при кольках живота, при запорах, нудоті і блювоті.

Приготуйте розчин з 1 десертній ложки квіткових кошиків календули і склянки води. Приймайте по 1 столовій ложці 2-3 рази на день до їди.

Родовик лікарський

Коріння цієї рослини мають антигеморагічну, в’язку, болезаспокійливу і протиспастічну дією. Також вони надають виражений антимікробний і протизапальний ефект. Родовик лікарський призначають при дизентерії, гострих кишкових інфекціях, виразковий коліт.

Приготуйте відвар з 1 столової ложки подрібнених коренів родовика і склянки води. Приймайте по 1 столовій ложці 5-6 разів на день.

Крушина ламка

Крушина має м’який проносний ефект, який проявляється через 8-10 годин. Отож її приймають при колітах, ентеритах, що супроводжуються хронічним запором. Допомагає крушина і при геморої, так як сприяє розрідженню калових мас, чим запобігає травмуванню стінок прямої кишки і анального отвору. Приготуйте відвар з 1 столової ложки подрібненої кори крушини і 1 склянки води. Приймайте по ½ склянки на ніч як проносний засіб при хронічних закрепах. Настоянку приймають по 30-40 крапель 2 рази в день.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.