Квас з чистотілу лікує органи травлення

Влітку на городах і присадибних ділянках цвіте відома всім лікарська рослина – чистотіл. Особливо корисним є квас з нього. Ферменти чистотілу, які утворюються внаслідок бродіння молочнокислих бактерій, знезаражують, благотворно впливають на всі слизові оболонки в організмі, усувають запалення, оновлюють епітелій шлунка, кишечника. Налаштовується нормальний обмін речовин, нормальне харчування всіх органів і тканин, своєчасне виведення відпрацьованих речовин.

Одночасно ферменти виводять важкі метали з організму і утворюють нерозчинні сполуки з солями легких радіонуклідів.

Як приготувати квас з чистотілу?

Нарізати свіжу або висушену траву чистотілу (1 склянка), зібрати в марлевий мішечок, причепити грузило і опустити в трилітрову банку з сироваткою (її готують з домашнього молока, не застосовуючи високих температур). Якщо ж сироватка буде перегріта і молочні палички загинули, то в сироватку додати 1 чайну ложку сметани.

Банку накрити декількома шарами марлі і поставити в тепле затінене місце. Через 2-3 тижні молочнокислі бактерії відродяться.

Квас вживати по 0,5 склянки за 30 хвилин до їди протягом 1-2 тижнів.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.