Про що розповість біль в лівому підребер’ї?

Коли з’являється біль в лівому підребер’ї, це говорить про наявність якихось проблем в роботі внутрішніх органів: шлунку, нирок, діафрагми, підшлункової залози, селезінки і навіть серця.

Селезінка

Селезінка розміщена на близькій відстані від шкіри. Вона вивільняє з крові еритроцити після припинення їх функціонування. При збільшенні селезінки внаслідок травми або захворювання можливо відчуття болю в лівому підребер’ї. Поява гострої ріжучої болі пов’язана з розривом селезінки, що нерідко відбувається внаслідок сильного травмуючого впливу на орган.

Шлунок

При хворобах шлунка в більшості випадків з’являється ниючий біль в лівому підребер’ї, що супроводжується нудотою і блювотою. Данні ознаки можуть свідчити про розвиток гастриту або виразки шлунка. Іноді сильні болі можуть з’явитися при раку шлунка. Поява болю може говорити про багатьох захворюваннях шлунка, тому при тривалих болях необхідно пройти обстеження і встановити їх причину.

Діафрагма

Больові відчуття можуть виникнути при затисканні діафрагми або діафрагмальної грижі, причиною якої є проникнення внутрішніх органів, розташованих в черевній порожнині в порожнину грудну через спеціальний отвір, створений для проходження стравоходу. В даному випадку біль супроводжується задишкою, блюванням, що часто починається після прийому їжі.

Підшлункова залоза

Оперізуючий біль в лівому підребер’ї з’являється при захворюваннях підшлункової. До болю додається блювота, розлад шлунку, здуття живота. У цьому випадку необхідна спеціальна дієта, з виключенням жирної, гострої і смаженої їжі.

Захворювання нирок

У більшості випадків при нефриті відчувається біль в лівому підребер’ї. Різкі сильні болі, часто нестерпні. Такі ж болі можуть свідчити про наявність каменів у нирках і бути результатом ниркової коліки.

Щоб встановити точні причини появи болів в лівому підребер’ї і поставити діагноз, потрібно звернути до фахівця, який призначить необхідне обстеження.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.