Вагітним протипоказана солодка газована вода

Харчування при вагітності отримує особливе значення в цей важливий період для жінки. Нещодавно фахівці встановили, що майбутнім мамам слід повністю виключити зі свого раціону газовані напої. При цьому мова йде не тільки про солодку газовану воду, що містить цукор і небезпечні добавки. Але і про так званы «дієтичны» версіъ популярних напоїв, в яких цукор замінений штучними підсолоджувачами і замінниками цукру рослинного походження.

Фахівці стверджують, що якщо вагітна жінка не відмовиться від вживання дієтичної газованої води, вона тим самим значно збільшить небезпеку того, що у віці 7 років у її дитини буде зайва вага і навіть ожиріння.

Статистичні дані

Дослідники провели аналіз даних про стан здоров’я 92 000 вагітних жінок і їхніх дітей.

На шостому місяці вагітності всі учасниці відповідали на питання спеціальної анкети про їх харчові звички. Дітей зважували при народженні і після досягнення ними 7-річного віку.

Діабет вагітних був діагностований у 900 жінок, з яких 9% пили «дієтичну» солодку газовану воду в кількості, щонайменше, 1 стандартна банку (340 мл) щодня.

Вчені виявили, що в таких жінок значно підвищувався ризик народження дитини зі схильністю до ожиріння в порівнянні з вагітними з цим захворюванням, які повністю відмовилися выд «дієтичної» газованої води.

І дійсно, виявилося, що у віці 7 років серед дітей, народжених любительками «лайт-версій» коли та інших газованих напоїв, малюки, що страждали ожирінням, зустрічалися в 2 рази частіше.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.