9 вправ при дискінезії жовчних шляхів

Біль у правому підребер’ї може говорити про розвиток дискінезії жовчних шляхів. Це захворювання має на увазі комплекс різних розладів в жовчовивідної системі, зумовлені порушенням рухових функцій жовчного міхура або жовчних проток в разі відсутності їх органічних змін. Статистика показує, що дискінезії частіше зустрічаються у жінок.

Досить часто дікінезія жовчних шляхів супроводжується депресією, емоційними розладами, фізичною слабкістю.

Щоб полегшити симптоми захворювання, фахівці пропонують комплекс нескладних вправ.

1. Лежачи на спині, підняти руки вгору, одночасно зігнути ліву ногу, тягнути праву стопу по ліжку – вдих. Повернутися в початкове положення – видих.

2. Лежачи на спині, ліву руку покласти на груди, праву – на живіт. Під час вдиху обидві руки підняти вгору, стежачи за рухами грудної клітини і передньої стінки живота, під час видиху – руки опустити.

3. Лежачи на лівому боці, під час вдиху підняти праву руку і праву ногу. Зігнути ногу і руку, підтягти коліно до живота, нахилити голову – видих.

4. Лежачи на лівому боці, підняти пряму праву руку вгору і нахилити назад – видих, повернутися в початкове положення – видих.

5. Лежачи на лівому боці, відвести ноги назад – вдих; зігнути ноги, підтягнути коліна ближче до грудей – видих.

6. Стати на карачки. Піднімаючи голову, зробити вдих: легкими рухами пересувати праву ногу вперед між руками – видих. Повторити вправу з лівою ногою.

7. Стоячи рачки, підняти ліву пряму руку в сторону і вгору – вдих, повернутися в початкове положення – видих.

8. Стоячи рачки, на вдиху зігнути руки, лягти на живіт – видих.

9. Стоячи рачки, підняти голову, прогинаючись у попереку – вдих; нахилити голову і вигнути спину дугою – видих.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.