Картопляний сік – дешево і корисно

Допомогти своєму організму ніколи не буде зайвим. Існує чимало народних засобів проти самих різних проблем зі здоров’ям, але сьогодні пропонуємо вам звернути увагу на картопляний сік.

Картопляний сік виходить зі звичайної тертої картоплі, який легко зробити самостійно. Отриману рідину можна пити, наносити на волосся і обличчя. Якщо приймати сік всередину, то дієтологи радять розбавляти його невеликою кількістю яблучного або морквяного соку, а також для смаку можна додавати ложечку меду.

У чому ж користь картопляного соку?

1. Для здоров’я і краси волосся

Маски з сирої картоплі зміцнюють волосяні цибулини, тому прискорюють ріст волосся, роблячи їх більш міцними. Особливо корисна така маска тим, у кого випадає волосся. Найбільш корисна медово-яєчна маска з соком картоплі: сік і мед змішати в пропорції 2:1 і додайте жовток 1 яйця.

2. Підвищує імунітет

Щодня випиваючи стакан картопляного соку, ви підвищите імунітет, станете менше хворіти.

3. Зволожує шкіру

Це чарівна властивість для шкіри обличчя. Картопляний сік знімає біль від сонячних опіків, прискорює загоєння, зволожує. При цьому сік можна вживати як зовнішньо (мазати), так і внутрішньо (пити).

4. Знімає болі в суглобах і спині

Картопляний сік містить протизапальні компоненти, які ефективно допомагають при артритах, артрозах і інших суглобових болях.

5. Підтримує здоров’я серця

Картопляний сік є відмінною профілактикою захворювань серця.

6. Розгладжує зморшки

Картопляний сік досить часто входить до складу омолоджуючих масок. Чим більше концентрований сік, тим інтенсивніше його дія. Якщо кожен день наносити картопляний сік на шкіру обличчя, то незабаром ви помітите, як шкіра розгладиться і стане чистіше.

7. Виліковує виразку

Завдяки своїм регенеруючим здібностям сік картоплі лікує гастрити, коліти, виразки і дуоденіти різного ступеня складності.

8. Відновлює печінку і жовчний

Картопляний сік здатний виводити токсини з організму, м’яко його очищаючи.

9. Допомагає при розладах

Особливо корисний тим, хто часто страждає розладами шлунка. Регулярне його вживання практично повністю виключає здуття, діарею і нетравлення.

10. Знижує холестерин

Сира картопля містить калій, кальцій, залізо, вітаміни А, В, С, за рахунок яких багато в чому відбувається нормалізація рівня холестерину.

11. Заряджає енергією

Люди, що вживають картопляний сік, відзначають приплив енергії, життєвих сил, зниження потреби в звичній їжі. Його навіть можна назвати потужним природним біостимулятором.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.