Яку музику слухають ваші діти?

Багато підлітків в силу свого бунтарського віку люблять слухати «важку» музику. Здавалося б, що поганого в знанні популярних метал-груп? Однак вчені виявили, що така музика може викликати проблеми з психічним здоров’ям тінейджерів.

Дослідження

В ході дослідження експерти виявили зв’язок між прослуховуванням важкого металу і проявом тривожних симптомів у підлітків у віці 13-18 років. Діти, які слухають таку важку музику, схильні до депресій і суїцидальних настроїв більше, ніж їх однолітки, які віддають перевагу поп, реп чи іншому жанру музики.

Більшість тінейджерів слухають музику для підняття настрою, щоб зарядитися енергією. Але хлопці і дівчата, схильні до депресій, вибирають частіше важкий метал, який слухають з негативним настроєм. А такі музичні напрямки, як реп, рок чи поп музика, не роблять на підлітків настільки гнітючого впливу, як хеві-метал.

Вчені вважають, що важка музика дозволяє молоді йти від реальності, а також, на думку самих підлітків, відображає їх біль, рятує від самотності. Крім того, вчені відзначили, що деякі підлітки почувалися чудово після прослуховування металевих груп, а тому радять батькам спостерігати за настроєм дитини, перш ніж забороняти їй слухати певну музику.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.