Як вивести камені з нирок самостійно?

Накопичені камені і пісок в нирках рано чи пізно завдають серйозний дискомфорт і біль. Чому вони утворюються? Камені з’являються через нестачу в раціоні сирих овочів, вважають деякі лікарі.

Під час термообробки (варіння або смаження) овочі втрачають природні ферменти, а тому при їх переварюванні в організмі утворюються шлаки. Якщо вживати овочі сирими, ці ферменти активізуються в шлунку і повністю розщеплюють їжу.

Рекомендації

Але якщо камені все-таки утворилися, фахівці радять сік 1 лимона вичавити через шар марлі і змішати з сирим білком домашнього курячого яйця. Суміш пити один раз на добу сім днів поспіль за годину до сніданку. Під час курсу лікування не можна вживати м’ясні страви, тільки рибу і яйця, сир, кисломолочні продукти, овочі та фрукти. Сирі овочі слід вживати перед їжею: вранці – моркву, в обід – капусту, ввечері – буряк. На 8-ий день такої лікувальної дієти зробити УЗД. У разі неповного розчинення каменів курс лікування повторити через 10 днів.

Профілактика

Щоб камені не утворювалися знову, крім дотримання принципу послідовного харчування, слід двічі на рік очищати нирки. Для цього 1 л слабомінералізованої (типу «Боржомі») або ж дистильованої води приймати 5 раз в день по 200 мл, починаючи з 7.00 ранку через кожні 30 хвилин.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.