Чим небезпечний гіпервітаміноз вітаміну С?

Пити вітаміни сьогодні вкрай модно. При цьому саме модно, а не корисно. Адже користь – це не багато не мало, а як раз золота середина.

Коли на дворі зима, морози і завірюха, все замислюються про необхідність вітаміну С, щоб уникнути різних ГРЗ і грипу. Але мало хто замислюється, до чого можуть призвести ударні дози аскорбінової кислоти.

Як діє вітамін С на організм, коли трапляється його гіпервітаміноз?

1. Прийом підвищених доз вітаміну С збільшує вдвічі ризик утворення каменів в нирках. Якщо його накопичується занадто багато, то він починає виводитися з організму у вигляді щавлевої кислоти, а якщо це відбувається регулярно, то утворення каменів в будь-якій області сечовивідної системи забезпечено.

2. Вітамін С підвищує час згортання крові, що може стати причиною кровотеч.

3. Підвищені дози аскорбінової кислоти, які приймаються щодня протягом трьох місяців, ведуть до зниження 8-гідроксігуаніна. А якщо продовжувати приймати вітамін С в тих же дозах ще три місяці, то, навпаки, рівень 8-гідроксігуаніна підвищується.

4. Надлишок вітаміну С призводить до порушення засвоєння організмом глюкози, що може привести до псевдодіабету.

5. Ну а якщо вітаміну С стає занадто багато в літній період, то разом з ультрафіолетовими променями це призводить до руйнування червоних клітин крові – до анемії.

Все це ще раз доводить – займатися самолікуванням за допомогою вітамінів небезпечно для здоров’я.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.