Класична музика – порятунок від багатьох захворювань!

Медицині вже давно відомо, що музичні твори здатні зцілювати. При цьому треба знати, яка саме музика буде корисною для організму. Вчені встановили, що приємні і спокійні музичні композиції зміцнюють здоров’я серцево-судинної системи.

В ході експерименту добровольців розділили на групи і запропонували їм слухати різну музику: комусь веселу, комусь спокійну, а хтось повинен був слухати гучну і тривожну музику.

В результаті обстеження виявилося, що емоції, які людина відчуває під час прослуховування музики, впливають на ендотелій – шар клітин, що вистилає поверхню судин. Ендотелій бере участь в регуляції кровотоку і згортання крові, впливає на ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Було встановлено, що при прослуховуванні веселої і спокійної музики судини активно розширювалися, що чинило позитивний вплив на їх стан, на відміну від тих, кому довелося слухати гучну і тривожну музику.

Крім того, знаючи деякі правила лікування класичною музикою, можна позбутися серйозних захворювань, аж до раку, розвинути творчі здібності та підвищити інтелектуальний рівень. І більш того – від того, яку музику слухає людина, залежить навіть характер, який також можна піддати змінам.

Досліди в музичній терапії, проведені недавно американськими фахівцями, показали, що прослуховування класичних творів в певних тональностях істотно прискорює процес одужання конкретних органів.

Список творів класичної музики

Нижче наводимо список творів класичної музики, які допоможуть впоратися з певними недугами:

– Ля дієз мінор ( «Аве Марія» Ф. Шуберта) – позитивно впливає на склад крові і покращує стан хребта;

– До мажор (Ф. Мендельсона «Весільний марш» з 5-ої симфонії) – корисно слухати при захворюваннях кишечника, в тому числі колітах, при гепатиті, запаленні апендикса;

– Ре бемоль мажор («Ноктюрн» Ф. Шопена) – зцілює хвороби очей і мігрені;

– Мі бемоль мажор (напр., Концерт для фортепіано Ференца Ліста) – лікує отит, допомагає при хворобах шийних хребців і горла (тонзиліти);

– Фа дієз мінор (прикладом може служити І.С. Бах прелюдії і фуги, том 1 ДТК) – прискорює одужання при захворюваннях серця і органів дихання (пневмонія, бронхіт, астма);

– Сіль дієз мінор (І. С. Баха прелюдії і фуги, том I, ДТК) – позбавляє від каменів у жовчному міхурі, допомагає при хворобах шлунково-кишкового тракту і запаленні підшлункової залози (панкреатит);

– Ре мажор (Йоганна Штрауса вальс «Голубий Дунай») – для лікування сечового міхура і нирок;

– Мі мажор (прикладом може служити Йоганн Себастьян Бах і його мі мажор Концерту для скрипки з оркестром) – для зцілення хвороб носової порожнини (риніт, гайморит) і хвороб статевих органів (простатит, запалення придатків, нерегулярні і хворобливі місячні);

– Фа мажор («Токката» Баха) – допомагає послабити симптоми ревматизму;

– Соль мажор (А. Піацолло «Танго») – для лікування шкірних захворювань;

– Сі мажор (прелюдії і фуги, том I, ДТК І. С. Баха) – допомагає при хворобах суглобів і хворобах стоп;

– Ля мажор («Крейцерова соната» Людвіга ван Бетховена) – прослуховування цієї музики зменшує набряки і варикозне розширення вен.

Спробуйте музичну терапію і, можливо, вам вдасться уникнути багатьох захворювань!

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.