7 засобів для нормалізації роботи шлунка і кишечника

У наші дні важко знайти людину з ідеально працюючою травною системою. Печія, здуття, важкість у шлунку – ці та багато інших симптомів псують життя багатьом. Особливо загострюються ці проблеми після святкових застіль. Медицина пропонує сьогодні безліч методів усунення даних проблем. Але життя показує, що всі вони носять тимчасовий характер і накладні для нашого гаманця.

Можливо, настав час згадати деякі засоби народної медицини, які поліпшать роботу шлунково-кишкового тракту.

1. Лляне насіння

Цей продукт багатий клітковиною і часто застосовується в цілющих цілях. Так, лляне масло – відмінний проносний засіб. Також воно допомагає знизити рівень холестерину в крові. Цінність представляє слиз, який виділяється насінням льону, він обволікає стінки кишечника, полегшуючи симптоми і захищаючи від подразнення.

2. Сухофрукти

Курага, чорнослив, фініки, інжир – справжній порятунок для шлунка і кишечника. Вся справа у високому вмісті клітковини, необхідної нашому організму.

3. Корінь селери

Кілька грам подрібненого кореня залийте літром води і дайте настоятися. На ранок настій процідіть і приймайте по 1 столовій ложці тричі на день. Фітотерапевти рекомендують пити сік селери або робити відвар на основі його насіння.

4. Прянощі

Відвар на основі кмину і майорану допоможе шлунку після святкового застілля. 1 столову ложку майорану і кмину залийте склянкою гарячої води, дайте настоятися 15 хвилин. Приймайте вранці і ввечері.

5. Корінь лопуха

Подрібнений корінь лопуха (1 ст. ложка) залийте молоком (1 склянка). Проваріть 15-20 хвилин, остудіть і приймайте 2-3 рази в день перед їжею. Цей відвар має обволікаючі та заспокійливі властивості для шлунка і кишечника.

6. Насіння фенхелю, анісу і коріандру

Настій з цього насіння позбавить від кольок і метеоризму. 1 чайна ложка подрібненого насіння, 1 склянку окропу. Настоювати 10 хвилин. Приймати 3 рази на день по 1 склянці.

7. Корисний мікс

Показав свою ефективність мікс з алое, червоного вина і меду. Всі інгредієнти змішайте і помістіть в скляний посуд, зберігати в прохолодному місці декілька днів. Спочатку приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день, поступово дозу збільшувати до 1 столової ложки по 3 рази на день перед їжею.