8 простих способів позбутися герпесу на губах

Хто не стикався з герпесом на губах? Ця неприємність з’являється несподівано і в самий невідповідний момент. Коли застуда на губах дає про себе знати болючими виразками, нам нічого не залишається, як просто перечекати пару днів, поки вони не зникнуть. Але що робити, якщо вас чекає важлива зустріч? Вихід є!

Вісім простих порад допоможуть позбутися герпесу всього за один день.

1. Масло чайного дерева

Воно має цілу низку корисних властивостей, а тому допоможе швидко зупинити розвиток герпесу, особливо на ранній стадії. Як тільки ви відчули сверблячку і біль на губі, нанесіть на це місце трохи масла. Робіть це протягом дня.

2. Масло м’яти

Допомагає зупинити розмноження бактерій. За допомогою ватної палички нанесіть трохи м’ятного масла на герпес, повторюйте кілька разів на день. Не тільки корисно, але й приємно.

3. Перекис водню

Універсальний знезаражувальний засіб, а тому відмінно підходить для обробки виразок, які вже почали кровоточити. Можна також приготувати компрес з 2 чайних ложок перекису і 50 мл води. Змочивши в цьому розчині шматочок ватки, прикладайте його до хворого місця.

4. Лакриця (солодка)

Хтось сприймає лакрицю як ліки, хтось як ласощі, а у когось вона викликає огиду. Але якщо у вас є лакричний порошок – це те, що треба, щоб позбутися герпесу. Змішайте його з водою і нанесіть на хворе місце. А настій солодки можна і на виразки наносити, і приймати всередину для зміцнення імунітету.

5. Молоко

Не всі довіряють цьому методом, але, не спробувавши, ви не дізнаєтеся, допоможе він вам чи ні. Стакан молока поставте в холодильник на ніч. Вранці умочіть в нього ватний диск і прикладіть до хворого місця. Краще повторювати це протягом дня.

6. Екстракт ванілі

Невелику кількість екстракту наносьте 4-5 разів на день на виразки. Так як до складу екстракту входить алкоголь, він знезаражує рану і перешкоджає розмноженню бактерій.

7. Часник

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, часник допоможе впоратися з герпесом. Розімніть часточку часнику і за допомогою ватки наносьте кашку на хворе місце кілька разів на день.

8. Лід

Лід може зупинити розвиток герпесу на ранній стадії. Як тільки починаєте відчувати свербіж і печіння на губі, прикладіть шматочок льоду. Якщо не упустити момент, є шанс, що герпес так і не відвідає вас.