Як позбутися від звички хрустіти пальцями?

У багатьох людей спостерігається шкідлива звичка хрустіти пальцями. Це заняття приносить їм задоволення і викликає деякого роду залежність. Фахівці вважають, що таким чином любителі похрустіти звільняють накопичену «нервову» енергію.

Що викликає хрускіт суглобів?

Таке явище викликане не тертям однієї поверхні об іншу, а вибухами газу, який міститься в рідині, що оточує суглоби. Під тиском ці бульбашки газу вибухають і видають хрусткий звук.

Деякі вважають, що хрустіти суглобами шкідливо, так як це викликає артрит. Але, як показали дослідження, звичка хрустіти пальцями абсолютно не пов’язана з цими запальними захворюваннями. У той же час хрускіт пальцями може викликати такі неприємності як дискомфорт в суглобах, набряклість, а також травми суглобів пальців.

Щоб позбутися від цієї звички, необхідний чіткий план, як при намірі кинути курити або схуднути. Кожен раз, коли вам захотілося хрустіти пальцями, відзначайте це. Фахівці кажуть, що звичка формується за 28 днів. Можливо, стільки ж часу знадобитися, щоб позбутися її.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.