Трави для очищення печінки і жовчного міхура

Користь лікарських трав доведена часом і наукою. Багато з них дуже ефективні для очищення печінки і жовчного міхура. Які саме трави допоможуть саме вам, залежить від вашого організму.

Мучниця звичайна, горець пташиний, кукурудзяні рильця, звіробій звичайний

Збір з таких трав як мучниця звичайна, горець пташиний, кукурудзяні рильця, звіробій звичайний ставлять на вогонь і кип’ятять. Приймають по двісті грам за півгодини до їди. Курс – 1 місяць, потім 20-денна перерва, в якій замість чаю необхідно пити відвар вівса. До очищення печінки треба розумно її підготувати до цього. Краще це робити за допомогою відстояної мінеральної води.

Звіробій звичайний

Звіробій звичайний добре підходить для очищення жовчного міхура. Це відмінний профілактичний засіб, який можуть вживати як хворі, так і здорові. Його добре заварювати замість чаю і пити. Звіробій очистить жовчний міхур, додасть тонус і зміцнить імунітет, а також збагатить вітамінами. Для заварки просто візьміть півтори ложки подрібненої трави і залийте 200 гарячої води.

Метод Ігнатенко

Очищення печінки за методом Ігнатенко. На першому етапі треба заварювати квіти календули і пити настій (40 г квіток на 1 л окропу). Випивати за півгодини до їди. Другий етап очищення печінки проходить за допомогою оливкового масла і соку лимона. Всього потрібно взяти в рівній кількості. Ці продукти сприяють виділенню каменів. У перший день лікування необхідно відмовитися від вечері, але випити відвар на ніч. На наступний день потрібно поголодувати.

Комплексне очищення

Комплексне очищення як печінки, так і жовчного міхура, здійснюється за допомогою наступного збору трав: польовий хвощ, кукурудзяні рильця, квітки календули і спориш в рівних частинах. Приймати відвар по 100 г в день після їди.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.