Що таке м’яка мануальна терапія і кому вона допоможе?

М’яка мануальна терапія (ММТ) – це метод лікування опорно-рухового апарату:

– болі в суглобах, біль в спині, зменшення рухливості різних відділів хребта, болі при поворотах шиї, оніміння рук,

– біль в серці при різких нахилах спини ( якщо на ЕКГ немає змін),

– головні болі, проблеми внутрішніх органів, емоційних розладів.

Дана техніка не схожа на масаж чи класичну мануальну терапію (вертебрологія, костоправи). Головна різниця, яка дивує більшість людей, – це відсутність видовища. На перший погляд здається, що спеціаліст нічого не робить або лікує прикладанням рук, але це не так, метод абсолютно фізичний). Під час процедури пацієнт повинен абсолютно довіряти спеціалісту.

Проведення м’якої мануальної терапії

До проведення м’якої мануальної терапії протипоказань майже немає. ММТ можна використовувати вагітним жінкам, маленьким дітям і людям похилого віку. ММТ, на відміну від класичної мануальної терапії, може застосовуватися навіть при таких діагнозах, як остеопороз, сколіоз, хвроба Бехтерева, хвороба Шойермана-Мау. Сеанс м’якої мануальної терапії проходить один раз на 3 дні, курс лікування індивідуальний – від 1 до 10 сеансів. Під час лікування не можна піднімати важкі предмети, знаходитися на протягах, відвідувати тренажерний зал. Можна поєднувати лікувальну фізкультуру і масаж 2-3 рази на тиждень.

Довіряйте тільки  кваліфікованим спеціалістам!

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.