Коли перерізати пуповину?

Пуповина – канал, по якому поживні речовини надходять з організму матері до дитини. Ще кілька років тому при народженні дитини було прийнято відразу перерізати пуповину. Але багато вчених висловлювалися, що таким чином організм дитини відразу позбавляється цінної і необхідної їй підтримки в майбутньому.

Але останнім часом все більша кількість батьків просять акушерів не поспішати перерізати пуповину. Лікарі прийшли до висновку, що це повинно увійти в звичну практику.

Результати дослідження

В експерименті були задіяні 400 новонароджених, яким пуповину перерізали протягом 10 секунд після народження або три хвилини потому. Коли малюкам виповнилося по чотири роки, у них взяли аналіз крові на рівень заліза. Виявилося, що у 6% дітей, яким пуповину перерізали відразу, спостерігався дефіцит заліза, в порівнянні з 1% серед тих, кому перерізали пізніше.

Вчені стверджують, що якщо пуповину перерізати не раніше, ніж через три хвилини, кожна двадцята дитина буде врятована від ризику розвитку нестачі заліза або анемії в майбутньому.

Анемія значно уповільнює розвиток маленьких дітей, а затримка перерізання пуповини всього на три хвилини може бути простою, але ефективною і безпечною профілактикою даної проблеми.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.