Чи небезпечна температура в період вагітності?

Для кожної мами важливо, щоб її малюк з’явився на світ здоровим. Але будь-які зміни в стані здоров’я викликають сумніви і побоювання. Це природні хвилювання, але слід знати, що слідом за зачаттям слідує потужна гормональна перебудова організму.

Особливість вагітності

Під час вагітності (особливо в першому триместрі) може незначно підвищуватися температура тіла (до 36,8 – 37,4 С). Це пов’язано зі збільшенням вироблення гормону прогестерону, який впливає на центр терморегуляції в головному мозку. Зміни гормонального фону і терморегуляції стають основною причиною незначного підвищення температури у деяких жінок під час вагітності.

Турбує підвищена температура

Якщо підвищена температура продовжує вас турбувати, згадайте, що при постановці на облік в жіночу консультацію, були зроблені всі необхідні аналізи, в тому числі на ВІЛ, вірусні гепатити, ви пройшли всіх вузьких фахівців. Якщо ніяких вогнищ інфекції не виявлено (гайморит, ангіна та інше), відсутні будь-які скарги, то немає ніяких підстав для хвилювань.

Але якщо разом з температурою спостерігаються інші симптоми, необхідна термінова консультація лікаря. Адже вагітність, на жаль, не страхує жінку від хвороб. Насамперед, необхідно відвідати терапевта. Після огляду лікар направить на необхідні дослідження. Після постановки діагнозу буде проведено найефективніше для вас лікування, найбільш безпечне на вашому терміні.

Як правило, підвищення температури пов’язано з ГРВІ. Перш за все, можна застосувати засоби народної медицини: чай з лимоном, молоко з медом, відвари ромашки і шавлії для інгаляцій і полоскання горла. А ось аспірин під час вагітності протипоказаний, особливо в 1-2 триместрі. Не можна також парити ноги і приймати гарячу ванну. Якщо температура підвищилася до 38 С, можна прийняти парацетамол, але краще звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень.

Підвищена температура може бути симптомом багатьох захворювань, в тому числі під час вагітності. Бажаємо, щоб очікування малюка протягом 9 місяців вам не затьмарили проблеми зі здоров’ям!

В лабораторії Центра Сімейної Медицини ви можете здати аналізи та отримати надійний результат оперативно.

-Без попереднього запису 

-Прийом аналізів з 08:00-12:00

м.Кам’янець-Подільський, вул. Драгоманова 14А.