Про що говорить нерозуміння жартів?

Гумор є невід’ємною частиною життя людини. А вміння посміятися над собою часто є виходом з курйозної ситуації. Але є люди, які не розуміють тонкий гумор. Невміння сприймати жарти лікарі відносять до симптомів наближення хвороби Альцгеймера або іншого нейродегенеративного захворювання. Спостереження показали, що люди з такими діагнозами лише зрідка здатні реагувати на комічні ситуації.

Дослідження

У дослідженні були задіяні люди, які страждають від вище названих захворювань різного ступеня тяжкості. Дослідники з’ясували, яка реакція була у випробовуваних на гумор в минулому, до настання хвороби, і спостерігали за поведінкою учасників під час перегляду смішного відео.

Результати

Виявилося, що люди з нейродегенеративними розладами позбавляються почуття гумору. Дуже рідко вони здатні оцінити жарт, причому найпростіший і грубий.

Також вчені визначили, що втрата почуття гумору може стати сигналом про майбутні проблеми набагато раніше, ніж захворювання стане очевидним. Визнання друзів і близьких пацієнтів з хворобою Альцгеймера говорять про те, що нездатність розуміти жарти виявлялася за дев’ять років до виникнення характерних ознак деменції. Так лікарі пропонують зміни в сприйнятті гумору використовувати в якості одного з елементів систем ранньої діагностики даних захворювань.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.