Які існують види косметичної глини?

У природі існує безліч засобів, за допомогою яких жінки можуть підтримувати красу. Одним з них є косметична глина, яка видаляє зайвий жир, забруднення, вирівнює тон і усуває почервоніння шкіри обличчя.

Косметична глина може вирішити безліч проблем зі шкірою, крім того, вона порівняно недорога. Сьогодні косметичну глину можна придбати в багатьох магазинах і аптеках, але перед цим варто ознайомитися з її видами і правилами застосування.

Глина – гірська порода, що складається з мінералів, необхідних для відновлення клітин. Глину використовують для виготовлення масок, мазей, скрабів. До її складу входить безліч корисних компонентів: залізо, кальцій, марганець, йод, фосфор, сірка, йод, калій, кобальт, мідь, цинк, кремній і ін.

У чому користь косметичної глини для обличчя:

– звужує пори,

– видаляє надлишок жиру і привчає пори до нормальному виділенню сала,

– підсушує,

– живить шкіру мінералами і солями,

– нормалізує ліпідний баланс.

Глину розрізняють за кольором, який залежить від складу речовини. Вибирати глину слід, відштовхуючись від свого типу шкіри. Найбільш поширені – це біла і блакитна глина, які підходять майже для будь-якої шкіри.

Біла глина

Порошок білого кольору з сірим або жовтим відтінком. Підходить для жирної та комбінованої шкіри. Ідеально видаляє жир, живить і одночасно підтягує шкіру. Допомагає відбілити і вирівняти тон шкіри.

Біла глина також служить натуральним скрабом для шкіри, очищаючи і звужуючи пори. Вона має антисептичну дію, тому її часто додають в косметичні засоби для обличчя.

Блакитна глина

Підходить для жирної шкіри, так як має підсушуючу і посилену очищуючу дію. Надає шкірі тонус, покращує колір шкіри, вирівнює колір і згладжує текстуру.

Зелена глина

Свій колір вона придбала за рахунок оксиду заліза, що міститься в ній. Зелена глина очищає шкіру і прискорює кровообіг, що підвищує пружність і еластичність шкіри. Цей вид вважається лікувальним, так як його застосовують для лікування дерматиту. Зелена глина підходить для проблемної, що в’яне і схильної до сухості шкіри.

Червона глина

Червоний колір глина отримала завдяки з’єднанню в ній оксиду заліза і міді. Червона глина доглядає за проблемною, чутливою, схильною до алергії шкірою. Якщо ви втомилися від постійних висипань і алергічних реакцій, і ніякі засоби не допомагають, вибирайте червону глину. Вона також підходить для представниць сухої шкіри: її м’які властивості подарують особі свіжість. Вона помітно відбілює плями і вирівнює тон шкіри.

Жовта глина

Цей вид ідеально підійде тим, хто хоче підтягнути шкіру, що в’яне і поліпшити колір обличчя. Жовта глина збагачує шкіру киснем, підтягує зморшки, живить корисними мінералами. Підходить для в’янучої, комбінованої шкіри, і шкіри з сірим відтінком.

Рожева глина

Це універсальний тип глини – суміш червоної і рожевої. Підходить будь-якому типу шкіри і вирішує численні проблеми з прищами, пігментними плямами і розширеними порами.

Чорна глина

Ця глина найбільш ефективна при очищенні шкіри на обличчі, для звуження пор і вирівнювання кольору шкіри. Але цей вид також є найбільш агресивним, так як інтенсивно підсилює кровообіг, тому перед застосуванням краще провести пробу, щоб уникнути почервоніння. Чорна глина сильно стягує і сушить, тому обережно до неї слід поставитися представницям сухої, проблемної і чутливої шкіри.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.