Скільки повинен важити шкільний рюкзак?

Вага шкільного рюкзака часто шокує дорослих. Лікарі в один голос твердять, що дітям не можна носити такі тяжкості. Португальські експерти провели дослідження з метою з’ясувати, яка вага шкільного рюкзака є нормою.

Наші діти дійсно кожен день носять до школи непідйомні портфелі, набиті до відмови. Як наслідок, з молодих років у людини розвиваються хвороби опорно-рухового апарату.

Фахівці поділилися формулою наповнення шкільного рюкзака для розрахунків оптимального навантаження. Португальські експерти встановили, що оптимальна вага шкільної сумки з усіма речами повинна бути в межах 10% від маси тіла дитини. Тобто, якщо ваше чадо важить 30 кг, то портфель повинен бути не важче 3 кг! Однак дана формула розроблялася вченими з урахуванням місцевих даних, наскільки вона прийнятна для наших школярів, поки невідомо.

Рекомендації

Американські педіатри рекомендують свої норми ваги шкільного рюкзака з повним набором при вазі самої сумки 500-700 г:

– 1-й клас – до 1,2 кг;

– 2-й – до 1,6 кг;

– 3-й – до 2,3 кг;

– 4-й – до 2,6 кг;

– 5-й – до 2,8 кг;

– 6-й – до 3,1 кг;

– 7-8-й – до 3,5-3,6 кг;

– випускні 9-11-й – до 4 кг.

Лікарі радять батькам стежити за тим, скільки важить портфель дитини, а при виявленні зайвих предметів – виймати їх, якщо сумка важка.

Також батькам слід звернути увагу на вибір самого рюкзака: він повинен підходити до форми спини, щоб дитина не втомлювалася.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.