Чому болить у боці?

Біль в боці під ребрами знайома майже кожному. Одних вона відвідує зрідка, для інших – постійний супутник, особливо при бігу або швидкій ходьбі. Щоб позбутися від болю в підребер’ї, слід встановити її причину і усунути її. Допоможе в цьому досвідчений фахівець.

Якщо біль виникає в правому боці, не варто нехтувати нею, краще відразу звернутися до лікаря, так як це може бути сигналом порушення роботи печінки. Біль справа внизу живота може вказувати на апендицит, проблеми з нирками, мочеточником, кишечником або фаллопієвими трубами. Також це може вказувати на виразковий коліт або глистяні інфекції.

Біль праворуч під ребрами може бути ознакою проблем з підшлунковою залозою, кишечником, печінкою і правою частиною діафрагми. Також причиною болю в правому боці може бути будь-яка форма гепатиту. Якщо біль виникає після прийому жирної їжі, слід перевірити стан жовчного міхура.

Біль в лівому боці під ребрами може свідчити про проблеми серцем, тому поставитися до неї слід з усією серйозністю. Також біль в лівому боці можуть викликати такі захворювання як пневмонія, туберкульоз, онкологія і плеврит. Причиною болю в підребер’ї з лівого боку також можуть бути невралгія, порушення роботи шлунково-кишкового тракту і травми, погіршення стану селезінки.

Болі по обидва боки в підребер’ї можуть виникати в наслідок загострення виразки шлунка, панкреатиту, гастралгічної форми інфаркту міокарда, піддіафрагмального абсцесу, ниркових кольок, гастриту підвищеної кислотності, хронічного панкреатиту, раку підшлункової, хвороби нирок.

Біль в боці – серйозний симптом багатьох небезпечних захворювань, а тому займатися самолікуванням не рекомендується. При виникненні хворобливих відчуттів в області підребер’я слід негайно звернутися до лікаря, який поставить діагноз і призначить лікування.

Якщо у вас періодично виникає біль у боці або ви відчуваєте які-небудь дискомфортні симптоми, рекомендуємо звертатися до сімейних лікарів нашої клініки. Наші медичні фахівці проведуть необхідне обстеження та визначать причину дискомфорту, розробляючи індивідуальний план лікування.