Як змінюється настрій жінки під час вагітності?

Вагітність – особливий період в житті жінки. Одним із симптомів цікавого положення є часта зміна настрою. Під впливом гормонів в організмі, особливо на ранній стадії, жінка може бути дуже сентиментальною і емоційною. На різних стадіях розвитку плоду майбутні мами поводяться по-різному.

1-2 місяць

У ці перші місяці жінка може відчувати занепокоєння. Причин цього кілька. По-перше, вона може бути невпевнена, що вагітна, і їй неодмінно хочеться знати. По-друге, з’ясувавши, що все-таки вагітна, її хвилює те, як близькі відреагують на цю новину. По-третє, жінка починає відчувати реальність свого становища і це може теж викликати страх. А коливання рівня гормонів можуть додатково викликати роздратування, смуток або ірраціональна поведінка.

3-4 місяць

У цей період психічний стан матері відрізняється унікальним спокоєм. Це пов’язано з її сприйняттям вагітності. Хоча вона і продовжує відчувати роздратування, смуток або вести себе ірраціонально. Жінка може стати забудькуватою або зазнавати труднощів з концентрацією.

5-6 місяць

На цьому етапі мати поводиться ще більш спокійно, ніж на попередньому. Але зміни настрою все ще можуть спостерігатися, це плаксивість і дратівливість. Тривають труднощі з концентрацією. Зростає хвилювання, так як все більше жінку відвідують думки про майбутнє. Її можуть дратувати розмови про вагітність, так як ця тема спливає буквально при кожній розмові.

7-8 місяць

Це період сильного хвилювання для жінки. Хвилювання матері знаходиться на піку. Її терпіння знаходиться на межі, вона не може дочекатися, коли вперше побачить своє маля. Найчастіше в цей період жінка починає думати, як буде приходити в форму після пологів. Забудькуватість продовжує супроводжувати її. Жінка намагається оточувати себе яскравими і насиченими речами.

9 місяць

Це місяць очікування, коли жінка весь час думає про те, що скоро її чекає. Перед народженням дитини нетерпіння, роздратування і підвищений хвилювання – нормальний стан жінки.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.