4 простих способи вивести сіль з організму

4 простих способи вивести сіль з організму

Про користь і шкоду солі сказано багато в медичних джерелах, про це часто замислюються люди, які прагнуть зберегти здоров’я.

Про користь і шкоду солі сказано багато в медичних джерелах, про це часто замислюються люди, які прагнуть зберегти здоров’я. Сіль однозначно необхідна нашому організму для правильного функціонування. Але, як відомо, все має бути в міру. Якщо солі накопичується багато, це негативно позначається на роботі внутрішніх органів і систем.

При надмірному накопиченні цієї речовини підвищується кров’яний тиск, також затримується вода, яку тіло спеціально затримує в організмі для підтримки гомеостазу. Найважчі випадки скупчення солі вимагають медичного втручання. Але існують природні методи, які допомагають вивести сіль з організму.

1. Підвищене споживання води

Це найбільш ефективний спосіб позбутися від зайвої солі в організмі. Організм використовує воду, щоб розбавити сіль. Якщо ви споживаєте багато солі, то потрібно пити більше води, щоб розчинити її і вивести через нирки.

Воду потрібно пити рівномірно, протягом дня, це дасть організму постійний приплив для очищення. Якщо ж випити відразу багато води, то це викличе дефіцит натрію, що теж погано для роботи організму.

2. Фізичні вправи

Виконуючи фізичні вправи, ми потіємо. Коли ми потіємо, організм втрачає воду і мінерали. При підвищеному рівні солі в організмі, пріючи, ми можемо позбутися значної її кількості. 30 хвилин занять спортом допоможе позбутися від істотної кількості солі. Але не варто забувати при цьому пити воду, щоб заповнювати втрату мінералів, таких як калій і магній.

3. Обмежене споживання солі

Якщо ви хочете позбутися від надлишків солі, то доведеться дотримуватися спеціальної дієти. Сіль утримується в тілі людини 12-24 години, якщо її кількість в надлишку. Після того, як вона частково виведеться, потрібно наполовину зменшити мінімальну дозу добового її споживання, як правило, це 1500 мг, поки організм не позбутися зайвої солі. При цьому в подальшому важливо контролювати споживання солі, щоб запобігти рецидивам скупчення.

4. Сечогінні засоби

Багато продуктів харчування й напої стимулюють організм виводити зайву сіль. До них відносяться спаржа, зелені листові овочі, буряк, цибуля. Крім того, сечогінні властивості мають такі напої як кава, чай. Особливо корисний чай з кульбаби. При використанні сечогінних засобів, слід пити більше води, щоб уникнути зневоднення організму.

Що важливо знати?

Незважаючи на те, що надлишок солі можна вивести природним шляхом, важливо знати, коли слід звернутися за медичною допомогою.

– Якщо у вас хронічний високий кров’яний тиск або хронічна затримка води, консультація лікаря необхідна. Тільки грамотний фахівець може підібрати для вас оптимальну дієту з обмеженим споживанням солі.

– Сечогінні засоби, за винятком кави і чаю, можна використовувати не довше, ніж день-два, так як вони можуть призвести до виснаження і зневоднення організму.

– При наявності проблем з серцем, діабету або ниркової недостатності, також необхідно проконсультуватися з лікарем. По-перше, він підкаже, якими методами можна позбутися від надлишку солі, по-друге, вкаже на основну причину скупчення солі і як цього можна уникнути.