Чи може волосся посивіти за ніч?

З давніх часів існує марновірство, що від страху можна посивіти. Але досі медицина правдивість цих побоювань людей не підтвердила.

Наші волосся отримують свій колір від двох типів пігменту меланіну: еумеланіна – дає темне забарвлення і феомеланіна – дає світле забарвлення. З часом цибулини волосся перестають виробляти даний пігмент, і волосся набуває сіруватий відтінок.

Але якщо волосся посивіло раптово, мова йде про хворобу canities subita. Це захисний стан організму, який автоматично включається при сильному і раптовому стресі.

Щоб точно встановити, що відбувається в подібних випадках, необхідно протестувати волосся до і після шоку, вивчивши їх товщину і пігментацію. Але екстремальні випадки в житті людини досить непередбачувані і небезпечні, що створює проблеми для вчених.

Раптово посивіти можливо?

Медики запевняють, що посивіти за одну ніч неможливо. І хоча багато виробників засобів для волосся запевняють, що їхня продукція відновить життєву силу волосся, вони все одно вже «мертві». Як тільки волосся виходить з поверхні голови, ні психологічні, ні фізіологічні процеси нашого організму на нього вже не мають впливу.

Навіть якщо якась душевна травма або хвороба змусить волосся посивіти, то видно це буде через тижні. Адже вплив відбувається безпосередньо на корінь волосся.

Тобто за ніч волосся ніяким чином не можуть посивіти.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.