Що допоможе пережити емоційне потрясіння?

Життя людини так чи інакше пов’язане зі стресами. Багато хто ставить на перше місце роботу, кар’єру, не замислюючись про здоров’я, особливо психічне. Але робота на знос неминуче призводить до нервового виснаження, а організму всі сили доводиться кидати на подолання стресу. Звичайно, стрес часто пов’язаний і з іншими областями життєдіяльності: сім’я, стосунки, непередбачені ситуації. У кожному з даних випадків потрясіння може бути досить глибоким, з імовірним настанням нервових розладів.

Якщо ви відчуваєте наступ стресу, відчуваєте постійну втому, тривогу і переживання, слід подбати про здоров’я. Але буває, що емоційне потрясіння трапляється несподівано, а наслідки його непередбачувані. Вчені з Массачусетського університету провели дослідження, яке показало, що після пережитого стресу найкраще організму дати поспати.

Результати дослідження

У ході експерименту вченим вдалося довести, що після сну всі переживання сприймаються більш спокійно.

У дослідженні взяла участь група з молодих людей віком 18-30 років. Їм запропонували оцінити фото за шкалою емоційного впливу. Через 12 годин їм показали ті ж фотографії, додавши до них кілька нових. При цьому людей розділили на дві групи: одній в проміжку між показами дали поспати, а другий – ні. У підсумку, ті, хто спав, краще сприйняли і запам’ятали фотографії, ніж ті, хто не спав.

Висновки вчених зводяться до того, що після сну люди легше переживають емоції, які були сприйняті до сну. У той же час вони краще пам’ятають деталі пережитого. У зв’язку з результатами даного експерименту вчені переконані, що денний сон необхідний сучасній людині, він допоможе швидше відновити нервову систему після емоційних навантажень.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.