Чому вночі закладає ніс?

Найчастіше причиною закладеного носа стають гострі або хронічні простудні захворювання. Але якщо ніс закладає вночі без особливих на те причин, то слід подумати про додаткове зволоження повітря. Також дихати може перешкодити викривлена перегородка в носі. Запалення слизової оболонки носа негативно відбивається на якості життєдіяльності людини, але якщо ніс закладений вночі, то це заважає виспатися і відпочити. Крім того, це викликає порушення дихання, що призводить до серйозних ускладнень, а тому ігнорувати закладеність носа ночами не можна.

Головні причини закладеності носа вночі

Гайморит – одна з основних причин утрудненого дихання ночами. Так як під час сну голова лежить нерухомо, носовий слиз не стікає по задній стінці гортані, тому накопичується і закладає ніс.

Застуда також може стати причиною закладеного носа вночі. Корисно пити більше трав’яних настоїв, а також використовувати соляні розчини для промивання носа. Допоможе полегшити дихання включена перед сном аромалампа з додаванням ефірних олій (хвоя, чайне дерево, апельсин).

Алергія на навколишні предмети також може стати причиною закладеного ночами носа. Подушка, квіти і навіть пил є небезпечними алергенами, які заважають вам нормально відпочивати.

Іншими причинами закладеності носа ночами можуть стати:

аденоїди,
поліпи,
– інфекція дихальних шляхів,
– викривлення носової перегородки.

Точний діагноз допоможе встановити отоларинголог, а рання діагностика хвороби допоможе запобігти серйозним ускладненням.

Як допомогти собі при закладеності носа ночами?

– Масаж перенісся пальцями до моменту, поки не відчуєте тепло.
– Інгаляції.
– Ванночки для ніг – сприяють посиленню відтоку крові від верхньої частини тіла, завдяки чому знижується набряклість слизової оболонки носа.
– Промивання носа протизапальними засобами – відваром ромашки або розчином морської солі.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.