Про що розповість запах і колір поту?

Процес пітливості – абсолютно нормальний для людського організму. Але при деяких порушеннях піт може виділятися в надмірних кількостях і мати сильний і різкий запах. У такому випадку ігнорувати пітливість не можна, так як вона може вказувати на серйозні захворювання.

Підвищену пітливість можуть викликати три причини:

– фізична активність,

– нервове напруження,

– спека.

Але якщо ці фактори відсутні, а пітливість дає про себе знати, вона може бути симптомом туберкульозу, вегетосудинної дистонії або гормонального збою. У цьому випадку необхідна негайна консультація лікаря.

Треба сказати, що причиною неприємного запаху поту може бути певна їжа, наприклад, гострі страви і часник.

Якщо запах поту нагадує гнилі яблука або ацетон, це може вказувати на діабет. Мишачий запах або запах ношених шкарпеток вказує на грибок. При ниркових захворюваннях піт пахне ацетоном, а рибний запах поту супроводжує хвороби печінки. Якщо піт пахне тухлими яйцями, це може бути ознакою шлункової кровотечі.

Важливим є і колір поту. Піт жовтого кольору вказує на проблеми з нирками, так як сечовина виходить через шкіру. Червоний відтінок поту свідчить про підвищений вміст заліза в організмі, а синюватий колір говорить про те, що людина страждає від проблем шлунково-кишкового тракту.

При підвищеній пітливості без особливих причин позбутися проблеми за допомогою косметичних засобів не вдасться, потрібна допомога кваліфікованого фахівця, саме по собі захворювання, симптомом якого стала надмірна пітливість, не пройде.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.