7 натуральних засобів проти паразитів

Статистика показує, що паразити поселяються у 7 людей з 10. При цьому є випадки, коли живуть вони не тільки в кишечнику, але також в печінці, серці і навіть мозку!

Фармакологія пропонує чимало нових препаратів, здатних боротися з паразитами в організмі, але є продукти, яких глисти боятися як вогню.

1. Часник

Як відомо, часник насичений речовинами, здатними боротися з усіма шкідливими організмами. Його бояться віруси, грибки, бактерії, паразити і навіть рак. Часник – найкраща зброя в боротьбі з паразитами. Також він ефективно відлякує комах-кровопивців: комарів, бліх, вошей, клопів.

2. Чорний горіх зі шкаралупою

У фітотерапії цей горіх використовується для очищення кишечника і крові. Крім того, шкаралупа чорного горіха використовується для лікування грибкових інфекцій. А для знищення паразитів використовується тільки зелена шкаралупа чорного горіха.

3. Полин гіркий

Листя і квітки полину гіркого здавна використовуються для лікування хвороб шлунка, також вона є потужним знаряддям проти кишкових глистів. Але вагітним і годуючим матерям цей спосіб протипоказаний. Полин володіє потужною протимікробною дією і використовується при лікуванні інших захворювань.

4. Гвоздика

Ефірне масло цієї рослини використовується для знищення яєць глистів. Гвоздику вважають єдиним натуральним продуктом, здатним знищувати яйця майже всіх паразитів. Також гвоздика відома своєю антибактеріальною, противірусною і протигрибковою дією.

5. Чебрець

Це трав’яниста рослина відмінно стимулює вилочкову залозу – головну залозу імунної системи. Чебрець відмінно стимулює природні захисні механізми організму. Масло рослини може скоротити зростання будь-яких паразитів і вбиває паразитів, які мешкають в шлунково-кишковому тракті.

6. Масло орегано

У ньому міститься велика кількість антиоксидантів, які знищують вільні радикали, також воно володіє антипаразитарними, противірусними, антибактеріальними і протигрибковими властивостями. Масло орегано ефективно бореться з усіма шкідливими організмами.

7. Коптіс китайський

У традиційній китайській медицині ця рослина використовували для лікування інфекцій всіх типів – бактеріальних, паразитарних, протозойних і кандідоза. Коптіс китайський у великій кількості містить берберин, речовина, що відповідає за широкий спектр протимікробних властивостей рослини.

Якщо ви відчуваєте неприємні симптоми, пов’язані з можливими паразитарними інфекціями, наші кваліфіковані фахівці пропонують вам здати необхідні аналізи та отримати індивідуальну консультацію.