У сні краще запам’ятовується інформація!

Як ефективно і надовго запам’ятовувати потрібну інформацію? У шкільні та студентські роки завчити матеріал часто доводилося з допомогою зубріння, а дорослі радили нам покласти зошит під подушку і лягти спати. Мовляв, ранок вечора мудріший. Що дивно, цей спосіб дійсно виявляється результативним.

Результати досліджень

У ході наукових досліджень співробітники Йоркського Університету і Гарвардської Школи Медицини дізналися, що під час сну в нашому мозку створюється щось у вигляді архіву, який стає доступним у будь-який потрібний час.

Вчені помітили, що сон допомагає людині запам’ятовувати нову засвоєну інформацію, поповнювати словниковий запас «розумового лексикону».

У ході дослідження добровольців вчили новим словам ввечері, супроводжуючи невідкладним текстом. Добровольці всю ніч спали в лабораторії, в цей час їх мозкова діяльність записувалася за допомогою електроенцефалограми. Вранці з’ясувалося, що учасники експерименту могли згадати більше слів, ніж відразу після того, як вони їх вивчили. Це підтвердило наявність посиленого запам’ятовування інформації уві сні.

При цьому учасники контрольної групи, які навчалися вранці і проходили тест ввечері, не показували таких гарних результатів запам’ятовування. Обстеживши мозок добровольців під час сну, вчені виявили, що глибокий сон допомагає в засвоєнні нової інформації. Виявляється, періоди є короткими, але інтенсивними сплесками мозкової діяльності, яка відображає інформаційну передачу між різними областями пам’яті в мозку.

Тому підкажіть дітям, що заучувати вірш, таблицю множення або слова з іноземної мови краще перед сном.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.