Звіробій і шлунок вилікує, і нерви заспокоїть

Звіробій часто входить у збір для налагодження роботи шлунково-кишкового тракту. Але недавні численні дослідження довели, що ця лікарська трава в силу вмісту в ній великої кількості речовин з седативними властивостями, є потужним природним антидепресантом. Тому чай із звіробою здатний повернути радість життя, позбавити від стану страху, напруги і стресу.

Про те, що звіробій сприяє нормальному функціонуванню травлення, оскільки стимулює жовч, захищає слизову оболонку шлунка і зменшує спазми, відомо давно. Також звіробій успішно застосовується для лікування запалення горла, ясен і мигдаликів, оскільки володіє противірусними і антибактеріальними властивостями.

Цілюща сила

Секрет цілющої сили цієї рослини полягає в її складових – 15 біологічно активних речовин, у тому числі холін, валеріанова кислота, сапоніни, ефірні олії. Сапоніни володіють відхаркувальними та жарознижувальними властивостями, що робить звіробійний чай корисним при вірусних та застудних захворюваннях. Гіркі речовини, що містяться в рослині, стимулюють травлення, зцілюють геморой і виводять паразитів. Хлорогенова і кавова кислота володіють протизапальними і загоюючими властивостями, флавоноїди надають судинорозширювальний і гіпотензивний ефект на серце.

Речовина гіперфорин є антидепресантом і антиневралгіком, а гіперицин – відмінний антисептик для сечовивідних шляхів. Терпкими і загоюючими властивостями володіють ефірні масла, які містяться в звіробої.

Але і це ще не всі чудові властивості звіробою. Він відмінно загоює відкриті та гнійні рани, різані рани, екземи, вугровий висип, фурункули і укуси комах. Шкірні захворювання взагалі можна лікувати за допомогою мазі на основі квіток звіробою.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.