Чим небезпечні татуювання?

Сьогодні на вулицях можна зустріти багато молодих людей, частини тіла яких прикрашені татуюваннями. Мода на тату затуманила свідомість молоді, змушуючи не думати про негативні наслідки, якими загрожує така прикраса.

Але вчені з Університету Нью-Йорка з’ясували, що нанесення татуювань здатне викликати безліч проблем зі здоров’ям.

Це сьогодні татуювання перетворилися на модний тренд, а ще кілька років тому вважалися частиною тюремної культури. Небезпека полягає в тому, що на чолі цього модного віяння стоять кумири молоді – кінозірки, співаки і навіть спортсмени. Все більша кількість молодих людей сьогодні горить бажанням прикрасити своє тіло оригінальним зображенням, а тату-салони, які у великих містах відкриті мало не в кожному кварталі, не справляються з потоком відвідувачів.

У той же час вчені з’ясували, що 60% дорослих жителів Нью-Йорка, які раніше зробили тату, рано чи пізно стикалися із захворюваннями шкіри: висипом, свербінням, набряками, які тривали більше 4 місяців. У важких випадках проблема затягувалася на кілька років.

Проблеми зі здоров’ям

Звичайно, сьогодні існує чимало засобів, здатних допомогти при проблемах зі шкірою після нанесення тату – це протизапальні нестероїдні ліки. Але в окремих випадках може знадобитися лазерна хірургія або навіть повноцінні послуги хірурга, коли доводиться видаляти цілі ділянки шкіри, після чого залишається неестетичний рубець. Все це залишає важкий емоційний слід у пацієнтів.

За статистикою, сьогодні 20% дорослих американців мають хоча б одне татуювання, а серед молодих людей ця цифра перевалила за 50%. Але саме молодь найменше поінформована про наслідки для здоров’я, якими може обернутися бажання виділитися з натовпу. Автори дослідження б’ють тривогу, підкреслюючи, що ця індустрія не досить добре регулюється, від чого не гарантує якість послуг.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.