Який вплив соціальних мереж на життя людини?

Молоде покоління сьогодні важко може уявити собі життя без соціальних мереж. Зручність спілкування, а часто і спосіб заробітку грошей, приваблює з кожним роком до соцмереж все більше число людей.

Проведене дослідження

Канадські та американські вчені нещодавно провели дослідження, метою якого стало визначення, як соціальні мережі впливають на життя людини. Зокрема, дослідників цікавив вплив соцмереж на самооцінку і самоконтроль людини. Крім того, вчені зацікавилися впливом соцмереж на харчування молодих людей.

Вчені припустили, спираючись на результати дослідження, що спілкування в соцмережах може підвищувати самооцінку, але в той же час знижувати самоконтроль. Велику роль у формуванні самооцінки експерти відвели тому, яку інформацію про себе людина розміщує на своїй сторінці, а не інформація на сторінках друзів. Рівень самокнтролю у завсідників соцмереж дещо знижується, про що свідчить збільшення індексу маси тіла, часті перекуси, а також висока заборгованість за кредитними боргами.

Висновки

Вчені зробили висновок, що в цілому соціальні мережі мають істотний вплив на життя сучасного суспільства, однак назвати однозначно цей вплив негативним або позитивним не можна, тому що все залежить від людини, яка проводить час в соцмережах.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.