Чому шкіра на руках лущиться?

Руки разом з лицем і шиєю є не тільки демонстрацією віку жінки, але і її ставленням до себе. Досить часто дами беруть до уваги необхідність піклуватися про шкіру на руках, в той час як вона постійно потрапляє під вплив зовнішніх факторів: зміна температур, миючі засоби.

Якщо в юності невелике лущення досить змастити живильним кремом і шкіра відновиться, то з роками недолік догляду буде все важче усунути, і шкіра може почати лущитися, на ній з’являться тріщинки, вона втратить еластичність.

Проте привабливість шкіри рук багато в чому залежить і від загального стан організму, харчування та умов життя. Лущення шкіри на руках є сигналом того, що організм чимось обділений.

Які основні причини лущення шкіри на руках?

1.Недостаток зволоженості

У цьому випадку досить поміняти мило. При регулярному застосуванні антимікробної і дезодоруючого мила шкіра виснажується і починає лущитися. Найбільш підходящим стане мило з великим вмістом жиру.

2.Рушник

Це стосується особливо тих людей, у кого дуже чутлива шкіра рук. Після миття руки треба обов’язково промокнути, але не терти рушником, щоб видалити надлишки вологи, але не пошкодити шкіру.

3.Нехватка вітамінів

Дефіцит вітамінів в організмі найчастіше проявляється взимку або навесні, коли запас вітамінів вичерпує себе. Найбільш необхідні для здоров’я шкіри вітамін А і Е. Поповнити їх запас легко можна, включивши в раціон продукти з їх змістом. Наприклад, вітамін А можна поповнити, вживаючи гарбуз, моркву, абрикоси, помідори, зелений горошок і петрушку. А вітамін Е ви знайдете в кукурудзі, моркві, вареній картоплі, яйцях, сирі. Якщо ви вважаєте, що вживаєте достатню кількість вітамінів А і Е, а шкіра все одно лущиться, це може бути ознакою того, що через порушення обміну речовин організм просто не засвоює їх. У цьому випадку вам необхідна консультація лікаря.

4.Миючі засоби

Недолік всіх миючих/чистячих засобів в тому, що вони порушують епідерміс – верхній шар, який захищає шкіру від зовнішніх подразників. Більш того, під їх впливом можуть розвинутися такі серйозні захворювання як дерматит, екзема, алергія.

Якщо вам докучає така проблема як лущення шкіри рук, в першу чергу розберіться, в чому причина. Не можна обмежувати догляд лише одним живильним кремом. Щоб підтримувати здоров’я і красу шкіри, необхідний комплексний догляд. Це відбувається з тієї причини, що після 25 років процеси старіння прискорюються, відбувається зневоднення шкіри. І тільки від правильного догляду залежить, як довго ваші руки будуть радувати вас і оточуючих своєю досконалістю.