Як впоратися з бурчанням в животі?

Найбільш частою причиною неприємних звуків в животі є голод.

Уявіть себе сидячим на важливому зібранні, коли навколо солідні представники компаній, і раптом ваш шлунок зрадницьки починає бурчати … Чи ви запросили дівчину на побачення, а мелодійні рулади безперестанку супроводжують ваш діалог. Яка вже тут романтика? Так чому бурчить в животі і як припинити це неподобство?

Найбільш частою причиною неприємних звуків в животі є голод. Це своєрідний сигнал організму про те, що пора і підкріпитися, інакше енергія закінчується.

Але от ви поїли, а живіт все не вгамовується і продовжує дошкуляти вам бурчанням. Це може означати, що ви переїли або вжили багато важкої і не корисної їжі. Бурчанням живіт може реагувати на деякі види продуктів. Це можуть бути бобові, капуста, яблука, а також газовані напої і алкоголь.

Однак бурчання може свідчити про деякі порушення травної системи: дисбактеріоз, діветікуліт, кишкова непрохідність, гастрит.

Ще однією причиною буркітливого живота може бути хвилювання і різка зміна положення тіла з горизонтального у вертикальне і навпаки.

Бурчання починається в животі тоді, коли рідини гази в шлунку і кишечнику взаємодіють зі стінками шлунково-кишкової системи. Відбувається рух не стільки їжі, скільки вмісту органів – соків, газів, повітря. Як тільки ви поїли, органи заповнюються і зайняті роботою.

Ви дізналися, чому бурчить в животі. Тепер настала черга з’ясувати, як впоратися з цією оказією. Якщо причиною є голод, то все просто – треба поїсти. Якщо ви відчуваєте сильний голод, то не варто накидатися на їжу. Почніть з невеликих порцій, краще рідкого. Потім вже можна взятися за гарнір і друге блюдо.

Якщо бурчання вас переслідує після їжі, переглянете свій раціон харчування. Заведіть звичку їсти більше корисної їжі: овочі, фрукти, кисломолочні продукти і злаки – те, що корисно для травлення. І шлунку приємно, і ви збережете особа в потрібний момент.

Якщо ж нічого не допомагає, потрібна консультація лікаря і комплексне обстеження.