Чому у жінок холодні руки і ноги?

Багато жінок помічають, що з приходом холодної пори року їхні кінцівки починають “відмерзати”. Більше того, холодні руки і ноги здаються їм патологією, з якою необхідно якось боротися.

У той же час дослідники заспокоюють та кажуть, що “холодність” жіночої статі – цілком природне явище.

Головне, що підкреслили дослідники – холодні кінцівки не є ознакою хвороби або якогось порушення. Це обумовлена будовою жіночого організму особливість.

Британські вчені поспішають заспокоїти жінок всього світу. Вони пояснюють, що температурний режим стоп і долонь свідомо тримається на низькому рівні, цим вони зберігають енергетичний потенціал для інших органів з метою підвищення витривалості.

Ось і виходить, що ноги і руки у жінок залишаються холодними, щоб дами могли вижити в будь-яких умовах. Основне ж тепло концентрується на внутрішніх органах жінки.

Також дослідники підтвердили, що в жіночому організмі при настанні холодів судини звужуються набагато швидше, ніж в чоловічому.

“Керуючим” станом судин у жінок є естроген, це і пояснює скачки температури жіночого тіла в різні періоди циклу. Треба мати на увазі й те, що жіноче тіло володіє великою кількістю жирових клітин, саме вони й допомагають зігрівати внутрішні органи.